El zelador d'Olot que diu haver emmetzinat onze ancians no tornarà a declarar davant el jutge

L'advocat de la defensa, Carles Monguilod, presenta un escrit per anul·lar la seva compareixença

Aquest dimarts han continuat les declaracions dels diferents testimonis als Jutjats d'Olot pel cas dels assassinats al geriàtric. Tant avui com demà, passaran davant el jutge diversos treballadors del centre i també familiars dels ancians a qui Joan Vila va confessar haver matat donant-los un còctel de barbitúrics o injectant-los una sobredosi d'insulina.

En total, d'ençà que van començar les declaracions i fins al proper dia 27, passaran més d'una seixantena de testimonis pels jutjats d'Olot. I entremig d'aquesta llista, el jutge també havia citat a declarar de nou el mateix zelador, Joan Vila, que es troba ingressat a la presó de Figueres. La seva compareixença estava prevista per al proper dimarts 24 de maig a les dotze del migdia.

Tot i això, el zelador no tornarà a declarar. El seu advocat, Carles Monguilod, ha entrat un escrit als jutjats demanant que s'anul·lés la seva compareixença, ja que no tenia "res més a dir". L'advocat considera que una nova declaració de Vila no serviria per aportar més detalls, sinó només perquè "des de l'acusació, es busquin contradiccions".

De fet, divendres passat, el mateix dia en què van començar les declaracions dels testimonis, Monguilod ja va dir que no hi hauria "sorpreses" amb la declaració del zelador, perquè Joan Vila no tenia res més a afegir.

Ni declararà, ni se'l traslladarà

Després de rebre l'escrit sol·licitant que s'anul·lés la declaració de l'assassí múltiple, el jutge instructor del cas l'ha acceptat. "No declararà ni tampoc serà portat al jutjat", ha explicat Carles Monguilod.

Aquesta era la tercera vegada en què es preveia que Joan Vila declarés davant el jutge. Abans, el zelador ja ho havia fet en dues ocasions. La primera, en què es va decretar el seu ingrés a presó, el zelador va admetre haver matat tres interns del geriàtric. Poques setmanes després, però, el mateix Vila va tornar a sol·licitar comparèixer al jutjat, i aleshores va elevar fins a onze el número de víctimes.