La CUP impulsarà a Girona la creació d’una Xarxa d’Economia Social

L'objectiu seria integrar cooperatives i altres entitats empresarials de la ciutat

La Xarxa d'Economia Social (XES) que proposa la CUP esdevindria un dels pilars principals del pla econòmic pel que aposta la formació independentista encarat a fer front a la crisi des d’una perspectiva ètica, democràtica i sostenible. Altres mesures que proposa la CUP dins d’aquest pla són la creació de línies d’ajut per autònoms, un programa específic per a persones en atur de llarga durada, un pla municipal de formació laboral o la creació de plans de dinamització comercial per afavorir el comerç de proximitat.

Finalment, la formació ha apostat per la remunicipalització d’alguns serveis que en els darrers temps han estat externalitzats. Segons el cap de llista de la CUP, Jordi Navarro, davant de futures retallades que puguin plantejar-se en l’àmbit local ha assegurat que "si el govern municipal que sorgeixi del pròxim 22 de maig a Girona té la més mínima intenció de dur a terme retallades socials, que no ens hi busquin, perquè ens trobaran a l’altra banda; fent costat als treballadors i la ciutadania, defensant els serveis públics i els drets socials”.

Finalment, la CUP ha fet pública la seva proposta de presentar una candidatura perquè Girona aculli l’edició del Fòrum Social Mundial el 2013, sempre partint del consens entre les entitats educatives i socials. La formació considera que seria “molt positiu” que la ciutat acollís un esdeveniment rellevant com aquest, amb un fort compromís social, fugint i fent de contrapès, al seu entendre, "als grans actes façana que, sota l’excusa de promoció de la ciutat, comporten incomoditats pels veïns i veïnes i molt pocs beneficis a la ciutat". Navarro ha admès la complexitat de la iniciativa, però ha animat el teixit associatiu a implicar-s’hi, amb l’objectiu de situar Girona “en el mapa de les ciutats que volen lluitar per un món més just i solidari”.