Concepció Veray (PP) promet 'tolerància zero' amb la immigració il·legal a Girona

L'alcaldable diu que s'han detectat "problemes" en barris com Santa Eugènia, Can Gibert o Sant Narcís

Concepció Veray ha definit la immigració com el fenomen "més important del segle XXI, que cal atendre perquè no sigui un problema". L'alcaldable del PP ha acusat la resta de grups polítics a l'ajuntament d'haver "donat l'esquena" a l'afer i afavorir que ja s'hagin detectat problemes de convivència -sobretot, en comunitats de veïns- a determinats barris com Santa Eugènia, Can Gibert del Pla o Sant Narcís.

Veray ha dit que els eixos bàsics de les propostes de la seva formació passen, abans que res, per prometre "tolerància zero" contra la immigració il·legal. "Volem que la immigració a Girona sigui legal i ordenada, respectant les seves tradicions, però amb els mateixos drets, deures i obligacions que la resta de gironins", ha ressaltat la candidata popular.

A l'hora de "lluitar de manera ferma" contra els sense papers, Veray proposa fer un control estricte del padró municipal per evitar que es converteixi "en una porta d'entrada de la immigració irregular". A més, l'alcaldable també vol evitar que aflorin pisos pastera i "amuntegaments" a la ciutat.

La candidata popular sosté que, per evitar que es continuï "mirant cap a un altre costat" amb el fenomen de la immigració, cal que l'Ajuntament de Girona tingui veu i vot a l'hora "d'ordenar els fluxos migratoris a la ciutat". Per això, considera necessari que els informes municipals siguin vinculants a l'hora de denegar el reagrupament familiar.

Evitar que acaparin els recursos

A més, Concepció Veray ressalta que cal incrementar els recursos que es destinen als serveis socials per evitar que, en un futur, "els nouvinguts els acaparin tots". I a l'hora de reforçar aquests serveis, l'alcaldable del PP considera que també s'ha de comptar amb un increment de recursos procedents de la Generalitat i de l'Estat.

A l'hora d'explicar les propostes del programa, Veray també ha volgut insistir que, a Girona, en cap cas la immigració és sinònim de delinqüència. L'alcaldable també ha rebutjat les crítiques d'altres partits que titllen el PP de "xenòfob" i "racista". En aquest sentit, els ha respost: "Nosaltres volem fer polítiques d'immigració responsables, i això significa oposar-nos i lluitar contra els qui vénen de manera il·legal i irregular, i apostar pels qui arriben de manera legal i ordenada".