El PSC diu que no tocarà els impostos ni les taxes 'mentre duri la crisi'

La candidata a Girona es compromet a mantenir el nivell d'inversió pública perquè "l'ajuntament té uns comptes sanejats"

El PSC ha presentat aquest dimarts les propostes en matèria de governança, entre les quals, ha destacat el compromís de no apujar els impostos ni les taxes "mentre duri la crisi". En matèria econòmica, la candidata, Pia Bosch, també ha dit que mantindran les bonificacions socials per a famílies amb pocs recursos o famílies nombroses i que no cobraran la taxa per obtenir la primera llicència als empresaris que vulguin obrir negocis a Girona, sempre que creïn llocs de treball.

Un altre dels compromisos del PSC és mantenir el nivell d'inversió pública en el context de crisi. Segons Bosch, el "sanejament dels comptes" de l'ajuntament fan possible que es pugui mantenir el nivell d'inversions que, per la candidata, és molt important en un moment en què el sector privat ha abaixat molt les seves inversions.

El PSC també s'ha compromès a fer un procés participatiu per definir els usos dels terrenys que quedin alliberats un cop s'enderroqui el viaducte. La candidata ha dit que aquest i d'altres decisions formaran part del nou pla estratègic per a la ciutat que Bosch ha anomenat el "Pacte per Girona", que ha de definir les línies estratègiques de la Girona del 2025. La candidata però ha remarcat que la primera prioritat serà demanar a l'Estat que presenti el projecte executiu per soterrar el tren convencional.

Millorar la comunicació amb els barris

La candidata del PSC també ha reconegut que cal potenciar més el paper dels regidors de barri i s'ha compromès a crear un espai web específic per a cada barri on els veïns i representants d'entitats puguin penjar informació i preguntes o suggeriments a l'ajuntament. Bosch ha dit que el regidor haurà de respondre "amb brevetat" a les qüestions dels veïns.

En aquest sentit, Bosch també ha dit que volen transformar les taules territorials en Consells de Barri i convocar-los amb periodicitat fixa. "Això hauria d'estimular col·lectius i persones que fins ara no participen de la vida pública i que, d'aquesta manera, ho tindran més fàcil", ha dit Bosch.

Entre d'altres, Bosch també ha dit que volen estendre l'administració electrònica a tots els tràmits i estudien poder crear un carnet que permeti a tots els ciutadans fer qualsevol tràmit. Estendre la connexió wifi a Internet a tots els barris de la ciutats al 2012 i fer cursos per evitar la fractura digital també són objectius inclosos en el programa del PSC per a garantir el bon govern.