Imputen assassinat i dos delictes més al detingut per matar la dona a Bescanó

L'home de 76 anys, Joan Tirado, s'ha tornat a negar a declarar però sosté que és innocent

Després que el jutjat de violència sobre la dona dictés presó provisional comunicada i sense fiança per a Joan Tirado, aquest dilluns ha tornat a comparèixer davant del jutge perquè li havien de comunicar quins delictes li imputen. El detingut s'ha negat de nou a declarar, com ja va fer quan va passar a disposició judicial.

Els fets es van produir el 6 de maig al matí quan l'home, de 76 anys, s'hauria dirigit a l'habitatge que havia compartit amb la víctima en assabentar-se de la presència de la seva exdona i li va disparar dos trets al pit i a la cara. La casa, al carrer de la Constància de Bescanó, estava en venda. La dona residia al País Basc amb un dels seus fills però havia tornat al Gironès per arreglar uns papers. Segons diversos testimonis, els maltractaments del detingut cap a la seva dona eren habituals i en més d'una ocasió havia dit que la mataria.

Divendres, després de rebre l'avís dels veïns que van trobar el cos de la dona i van alertar la policia, els Mossos d'Esquadra van poder detenir el marit a Anglès (Selva), lloc on viu amb un altre dels fills. El detingut va tornar a l'escenari del crim per fer la reconstrucció el mateix dia dels fets i dilluns va passat a disposició del jutge, que va ordenar l'ingrés a presó. Joan Tirado es va negar a declarar, com ha tornat a fer aquest dilluns quan ha tornat al jutjat perquè li comuniquin la imputació.

Durant la compareixença, la defensa de Tirado ha demanat el sobreseïment de la causa perquè considera que no hi ha proves que inculpin el marit. Una petició a la qual s'han oposat tant la fiscalia com l'acusació particular que representa fills de la víctima.