CiU vol que Girona sigui la primera capital en sortir de la crisi gràcies al comerç i el turisme

Puigdemont proposa com a mesures crear un patronat de turisme específic i reobrir l'oficina de la Rambla

Per a l'alcaldable convergent, després d'aquestes municipals, cal que hi hagi "un abans i un després" amb les polítiques de foment de l'activitat econòmica a l'Ajuntament de Girona. Carles Puigdemont s'ha proposat aconseguir que la ciutat sigui la primera capital catalana en remuntar la sotragada econòmica i, per fer-ho, assegura que cal apostar fort per dos àmbits: el turisme i el comerç.

"Volem girar com un mitjó les polítiques municipals que s'han fet en aquests darrers anys, perquè no han anat pel bon camí", ha assegurat Carles Puigdemont. El candidat de CiU ressalta que cal "una empenta decidida" per fer que la ciutat superi la crisi, i impulsar polítiques decidides.

Entre aquestes, l'alcaldable n'ha desgranat dues. La primera, constituir un patronat o una agència específica de turisme a la ciutat, que -segons concreta Puigdemont- s'ha de posar a treballar "potenciant el sector de manera desacomplexada". I la segona, lligada amb l'anterior, reobrir l'oficina de la Rambla que, com assegura, ha de ser "el pal de paller de la recuperació turística a Girona".

Pel que fa al comerç, l'alcaldable proposa deixar de veure els emprenedors com "emprenyadors" -un joc de paraules que ja ha fet servir durant la campanya- i alliberar de tràmits carregosos els empresaris.

Una ambició possible

Per a Carles Puigdemont, pensar que Girona serà la primera capital a sortir de la crisi és una "ambició possible", però cal que "les empreses vegin en l'Ajuntament un aliat, i no un obstacle". Segons l'alcaldable, "els sectors del comerç i del turisme són els que ens poden proporcionar més llocs de treball i més enriquiment a finals del mandat".

Puigdemont ha fet aquestes propostes durant una docsession amb el conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena. L'acte, que s'ha celebrat al Parc Científic i Tecnològic, portava per títol "Les eines per superar la crisi: emprenedoria, turisme i comerç".

Durant la seva intervenció, el conseller ha ressaltat que, a l'hora de sortir d'aquesta crisi, l'únic camí vàlid és millorar la productivitat i la competitivitat de les empreses catalanes. "Cal situar les empreses al bell mig de la nostra política, perquè qui ens traurà d'aquesta seran elles", ha afirmat.

Francesc Xavier Mena ha dit que, d'entrada, cal donar "reconeixement" a les empreses, i que el Govern aposta clarament per una fórmula per fer-ho evident: treure traves administratives. "Cal donar oxigen als empresaris", ha assegurat el conseller d'Empresa i Ocupació.

En aquest punt, Mena ha avançat que el Govern preveu aprovar aquest mateix estiu una Llei òmnibus que "tregui els pals de les rodes" de l'empresariat i els alliberi de tràmits burocràtics i paperassa administrativa.

A més d'aquest canvi legislatiu, i del foment del crèdit, Mena també ha dit que fa falta una altra actuació -aquesta, en el camp educatiu- per poder crear ocupació un cop se superi la crisi. Per això, ha anunciat que el Govern prepara millores amb la Formació Professional, per adequar els estudis a la demanda i a les necessitats dels joves.