Així era la platja de Roses la dècada del 1920

L'arxiu municipal recull imatges de Valentí Fargnoli

El document del mes que l’Arxiu Municipal de Roses (Alt Empordà) presenta aquest juny, són dues imatges del fotògraf Valentí Fargnoli en el 75è aniversari de la seva mort. Les fotografies, pertanyents a la col·lecció de postals del fons Fundació Roses Història i Natura, mostren la temporada de banys de la dècada de 1920.

Valentí Fargnoli (1885 – 1944) va fixar, a finals de la dècada de 1920, la temporada de banys a Roses, a la zona de les Casetes de Bany, situada a la platja del Rastrell. La imatge mostra una sessió de sol i platja ben concorreguda, amb molta gent, en una escena emmarcada per les casetes de bany i el perfil llunyà de la primera línia de la població, enmig de la qual destaca, blanca, la casa de la família Pi i Sunyer.

Amb aquestes imatges l’Arxiu Municipal se suma a la celebració del 75è aniversari de la mort de Valentí Fargnoli, un dels fotògrafs més importants de les comarques gironines de la primera meitat de segle XX.

Aquest document connecta amb Joan Juanola, recentment traspassat. D'una banda, la imatge prové del fons de la Fundació Roses Història i Natura que ell havia dirigit, període durant el qual va aplegar amb gran cura una gran multitud d'imatges que va digitalitzar.