Principi d'acord per suspendre la vaga d'escombriaires de Pals

L'empresa s'ha compromès a un seguit de demandes

Els treballadors de neteja i recollida d'escombraries de Pals, en vaga des de dissabte, han arribat a un principi d'acord amb l'empresa FCC per suspendre l'aturada. Teixidor ha explicat que els empleats aniran a treballar demà tot i que, de moment, no desconvoquen la vaga, a l'espera de la celebració d'un ple on s'han d'incloure els acords presos.

El portaveu del comitè ha explicat que l'empresa ha atès les seves demandes i s'ha compromès a pujar-los el sou un 2% aquest any i segons l'IPC el 2020, 2021 i 2022. A més, s'han avingut a blindar-los la jornada laboral i a pagar-los pels desplaçaments a més de 7 quilòmetres del lloc de feina, una altra de les seves reivindicacions.

L'acord s'ha pres en una reunió aquesta tarda amb l'empresa FCC i el nou alcalde, Carles Pi (ERC). Teixidor ha celebrat l'entesa i ha admès que la negociació amb el nou batlle ha estat més "fàcil". "No enteníem perquè havíem hagut d'arribat a aquest extrem perquè no era una qüestió econòmica sinó de principis", assegura.

La vaga va començar dissabte, amb uns serveis mínims de buidatge de contenidors i neteja viària.