Entra en servei l'espai reformat en la segona fase d'obres de les Urgències al Trueta

Inclou l'entrada principal, la sala d'espera o la zona de pacients de baixa complexitat

L'hospital Trueta de Girona ha obert al públic la segona fase de les obres d'ampliació del servei d'Urgències, uns treballs que es van iniciar l'estiu passat. L'espai remodelat inclou l'entrada principal, amb un circuit diferenciat per als pacients que venen pel seu propi peu i els que venen amb ambulància; una sala d'espera i la zona de pacients de baixa complexitat.
En els propers dies està previst que també s'obri la zona de crítics mentre que la destinada a traumatologia no es posarà en marxa fins que finalitzi la tercera fase perquè la zona on anirà s'usa com a àrea de pacients en observació. Queda pendent la tercera fase, que es preveu que es comenci a executar durant l’any que ve, i que acollirà l’àrea d’observació.
 
Aquesta zona nova ha quedat connectada amb l'espai de la primera fase del Servei d’Urgències, que va entrar en funcionament l’estiu passat. Els primers treballs de les obres d’ampliació van iniciar-se el març de 2017. Tota l’obra d’ampliació s’ha organitzat en tres fases per fer compatible l’activitat assistencial amb els teballs dels operaris. Queda pendent la tercera fase, que es preveu que es comenci a executar durant l’any que ve, i que acollirà l’àrea d’observació.

L’ampliació de les Urgències suposa una "gran millora, tant per a usuaris, com per als professionals", segons informa en un comunicat de l'Institut Català de la Salut (ICS). Els espais que ara han entrat en funcionament s’afegeixen als que es van posar en marxa l’any passat, millorant així progressivament els espais per augmentar la qualitat assistencial dels pacients. El Servei d’Urgències està dotat d’equipament d’última generació que permet millorar la seguretat del pacient. Així mateix, el volum d’usuaris que atendrà el servei serà el mateix que fins ara, uns 70.000 a l’any, de manera que l’ampliació suposarà també una millora en el "confort, la intimitat i la privacitat".

Avui s’ha traslladat als nous espais l’àrea d’observació i l’àrea de baixa complexitat, que atén els pacients de nivell IV i V, que han passat de disposar de dos punts assistencials a cinc. La resta d’espais s’aniran obrint progressivament en funció ´de les necessitats.

L'empresa CRC Obras y Servicios SL, és l'encarregada de les obres per un import de més de 3,3 milions d'euros. A més a més, l'equipament ha suposat una inversió d' 1,8 milions d'euros més. El projecte global permetrà quasi doblar la superfície que tenia el servei, que passarà dels 1.200 metres quadrats a 2.300 metres quadrats un cop acabada tota l’obra.
 
Cada dia van al centre uns 200 pacients, que sumen aproximadament 70.000 pacients al cap de l’any. Part dels pacients atesos arriben derivats d’altres hospitals o centres d’atenció primària de la Regió Sanitària de Girona, atès que el Trueta n’és el centre de referència. Quasi el 20 % dels pacients atesos acaba ingressant al Trueta.