Ikea podria obrir una botiga a Girona abans de 2015

Tarragona és la segona opció que està estudiant l'empresa amb base a Suècia

Les obres que es duran a terme a la botiga Ikea Badalona consistiran en l'ampliació del restaurant, on es doblarà la capacitat actual de més de 300 places. L'ampliació no anirà a compte de l'espai de la botiga, sinó que es construirà una plataforma elevada sobre l'espai de magatzem. Responsables de la companyia han explicat que l'objectiu és evitar les llargues cues que es generen els dies de més afluència de públic. A la botiga de l'Hospitalet es preveu ampliar l'espai de magatzem i autoservei, tal i com ja es va fer mesos enrere al centre badaloní.

Ikea compleix aquests quinze anys a Catalunya amb 75 milions de visitants i prop de 700.000 membres del club de fidelització 'Ikea Familly'. Arreu de l'Estat, la facturació del 2010 va ser de 1.250 milions d'euros, un 8% més que l'any anterior, i el nombre de treballadors és de 6.800 persones, un 60% de les quals són dones.

Sofàs i prestatgeries

Durant els quinze anys d'història d'Ikea a Catalunya, els mobles preferits pels compradors són el divan 'Hemnes', el sofà 'Erktop' i les prestatgeries 'Billy' i 'Expedit', segons el rànquing que ha elaborat la mateixa companyia. La tauleta auxiliar 'Lack' és el producte més venut arreu de l'Estat