La Costa Brava és la cinquena destinació més cara per anar de vacances a l'Estat

Així ho assegura un estudi elaborat pel portal Holidu

La costa del Mediterrani és la destinació més popular per anar-se'n de vacances a Espanya i la província de Girona se situa entre les més cares per nit en temporada alta, no només de l'Estat, sinó de tot el litoral mediterrani europeu.

Les dades que ho confirmen s'han obtingut en un estudi realitzat pel cercador de lloguers de vacances i apartaments Holidu, a partir de l'anàlisi de més de 130 destinacions de tot Espanya i altres països europeus. Aquestes dades fan referència als lloguers de vacances al mes d'agost per als preus de la temporada alta i als del mes de setembre com a referència per a la temporada baixa.

L'anàlisi demostra que la província de Girona és la cinquena província més cara de totes les estudiades, amb unes xifres que se situen en 174 euros per nit en temporada alta i en 108 euros per nit de mitjana en temporada baixa. Tan sols les Illes Balears, Guipúscoa, Barcelona i Badajoz superen els preus de Girona al mes d'agost, cosa que sí varia substancialment pel que fa als mesos més assequibles.

Pel que fa als municipis gironins, els més cars són Calonge i Begur, amb 275 i 270 euros per nit en temporada alta, seguits per S'Agaró, Cadaqués, Tamariu i Llafranc, tots ells per sobre dels 200 euros per nit. En canvi, en analitzar les dades de les pernoctacions de vacances en temporada baixa, totes aquestes poblacions pateixen una baixada de bastants punts percentuals, sent el cas més significatiu el de S'Agaró, que al setembre ve a costar de mitjana uns 129 euros, gairebé un 45% menys que a l'agost.

Tanmateix, a Girona hi han opcions més assequibles, com les de Blanes, Palamós, el Port de la Selva, Empuriabrava, Roses  i Llançà, que no superen en cap cas els 165 euros per nit i baixen per sota dels 110 euros en temporada baixa.

Comparació amb Europa

Els preus de les destinacions gironines es troben molt properes a la mitjana dels països europeus com Grècia, Xipre, Malta o Croàcia. Aquestes dues últimes destinacions, per exemple, tenen uns preus per nit en temporada alta de 165 i 120 euros, que descendeixen en temporada baixa fins als 148 i 71 euros respectivament.

A partir d'aquest anàlisi es conclou que Girona acull algunes de les localitats més cares, els preus se situen per sobre de la mitjana nacional i superen les mitjanes europees llevat d'alguna excepció com les Illes Balears i Mònaco. Amb tot, també hi ha municipis gironins que són molt més assequibles que els preus mitjans d'aquestes destinacions europees a la Mediterrània.