Les oficines de turisme atenen més de 50.000 visitants durant el 'Girona, Temps de Flors'

El sector de la restauració, el més beneficiat de la mostra

Aquest diumenge s'ha posat punt i final a l'exposició 'Girona, Temps de Flors', que ha guarnit durant nou dies la ciutat de motius florals. Els organitzadors de la mostra i els sectors econòmics del municipi en fan un balanç molt positiu ja que milers de visitants han recorregut els carrers.

Més de 50.000 persones han passat durant aquests dies per les tres oficines de turisme i també unes 50.000 han visitat el web de la mostra. Aquesta darrera xifra significa un increment del 6% respecte a l'any passat. La tinent d'alcalde d'Urbanisme i responsable de 'Girona, Temps de Flors', Isabel Salamaña, ha assegurat que "com sempre" el balanç d'aquests dies és "positiu" ja que la mostra ha atret milers de persones que contribueixen a la reactivació econòmica de la ciutat.

Segons ha explicat el gerent del gremi d'hostaleria de Girona, Jesús Pastor, cada edició de la mostra és "sensacional" per al sector i per a la ciutat. "Es bo tan per l'economia de la ciutat com per la seva autoestima, va bé en aquests moments que Girona es doni compte del que té i del que pot oferir al món", ha destacat Pastor. A més, també ha explicat que el sector de la restauració tanca aquests dies amb unes xifres molt bones ja que els visitants han omplert bars i restaurants. D'altra banda, l'ocupació hotelera s'ha enfilat fins al 90% els caps de setmana i fins al 60% entre setmana, unes xifres molt similars a l'any passat, segons Pastor.

La pluja no desllueix l'exposició

Salamaña ha assegurat que la pluja no ha deslluït 'Girona, Temps de Flors' ja que cada any dies que se celebra la mostra plou un dia o dos, i per tant, serveix per mantenir fresques les flors fins l'últim dia. Els espais més visitats han estat els Banys Àrabs, el claustre de la Catedral, o les Serraïnes. Una de les novetats d'aquesta 56a edició, 'El laberint dels sentits', que és un recorregut multisensorial per a gent amb discapacitat visual, ha tingut molt bona acollida entre la ciutadania.