Dos immigrants detinguts per agredir tres mossos a Salt durant el transcurs d'una identificació

Els detinguts tenen 23 i 28 anys respectivament

El detonant de l'aldarull, que ha concentrat multitud de curiosos, ha estat una de les identificacions policials rutinàries que els agents porten a terme en aquesta localitat gironina. Quan els mossos han demanat al jove immigrant que s'identifiqués, aquest –que acumula vàries detencions i és reincident- s'hi ha resistit.

Un altre noi nouvingut s'ha afegit a la trifulga i ha començat a increpar els agents dels Mossos d'Esquadra. L'enfrontament ha pujat de to i els dos joves han acabat agredint tres mossos, que han rebut diverses contusions i rascades. Arran de la picabaralla, multitud de curiosos s'han congregat al voltant de la patrulla i els dos immigrants, i ha calgut alertar més dotacions policials. Entre aquestes, hi havia agents de la Policia Local de Salt.

L'incident ha obligat a tallar el carrer. Després de l'agressió, els Mossos d'Esquadra han acabat detenint els dos joves, de 23 i 28 anys, per un delicte d'atemptat a agents de l'autoritat. Els detinguts responen a les inicials de Mohamed Z. i d'Ibrahim J.

Precisament, aquestes identificacions policials s'han convertit en rutinàries al municipi gironí arran dels enfrontaments que hi va haver a Salt el mes de febrer. Els incidents van començar quan un grup de veïns va irrompre al ple municipal amb pancartes, reclamant més seguretat, i van obligar a suspendre la sessió.

Durant els propers dies, es van succeir les manifestacions i els crits al carrer, i hi va haver enfrontaments entre aquests veïns i col·lectius de nouvinguts. Entre les queixes dels immigrants, hi havia la pressió policial a la qual els sotmetien. Després que es formés una taula de treball entre tots els col·lectius del municipi, la situació havia donat pas a una 'calma tensa', segons paraules de la mateixa alcaldessa, Iolanda Pineda.

Un dels problemes als quals s'enfrontava Salt era l'alta presència de delinqüents multireincidents que hi actuaven, que incrementaven la sensació d'inseguretat. Precisament, Interior va anunciar fa pocs dies que el treball conjunt havia permès que sis d'aquests ja hagin ingressat a presó. Des d'aleshores, els delictes han baixat un 25% al municipi.