Palmada (ERC) proposa que una empresa municipal gestioni els aparcaments de Girona

L'alcaldable d'ERC vol que els beneficis que generin els pàrquings no vagin a parar a grans empreses sinó que "es quedin a la ciutat"

L'alcaldable d'ERC a la ciutat de Girona ha presentat aquest divendres les seves principals propostes per millorar la mobilitat a Girona. Una de les més destacades és la recuperació de les concessions dels aparcaments públics que actualment estan en mans d'empreses privades. Segons ha explicat Palmada, aquesta proposta vol que els beneficis que generen els pàrquings públics "no vagin a parar en les grans empreses sinó que es quedin a la ciutat", tal com ja fa Barcelona, assegura.

Aquesta és una de les mesures que inclou en el pla de mobilitat, tot i que la candidata de la formació republicana també proposa, entre altres coses, pactar la construcció d'arparcaments dissuassius amb els ajuntaments veïns i oferir un bitllet integrat d'aparcament i transport públic que porti els usuaris al centre de Girona.

Així mateix, Palmada s'ha compromès a doblar en quatre anys el nombre de ciutadans que es desplacen per Girona en bicibleta i per això vol promoure un pla d'acompanyament a través del qual una persona "n'apadrini" una altra que comenci a anar en bicicleta. L'objectiu és que aquest mitjà de transport guanyi usuaris de totes les edats.