El PSC diu no deixarà perdre ni un euro per mantenir 'la quantitat i qualitat' dels Serveis Socials a Girona

La candidata, Pia Bosch, reconeix però que cal millorar la coordinació entre àrees per fer una "acció transversal"

La candidata del PSC ha fet una presentació de les principals propostes en matèria de polítiques socials. Per a la candidata socialista, la línia que ha seguit el consistori en els darrers anys és correcta (ell va ser regidora de Serveis Socials al consistori del 1995-2003) i ha afirmat que el partit es compromet a mantenir "la quantitat i la qualitat" del Serveis Socials. Ara bé, Bosch ha fet certa autocrítica i ha reconegut que cal millorar la coordinació entre àrees per fer una "acció transversal". Bosch ha reflexionat que per garantir la cohesió socials no s'han de seguir polítiques "assistencials o de beneficència" sinó que s'ha d'aconseguir fer participar els ciutadans "i potenciar-ne les seves qualitats".

La candidata ha indicat que per evitar l'exclusió social i la pobresa l'urbanisme juga un paper "molt important". "Hem de cosir els barris de la ciutat i evitar guetos i el Pla de Barris ha estat una bona eina", ha declarat. Per això, el PSC pretén impulsar un pla de millora urbana al barri de Sant Narcís i també fer millores als carrers del barri de Font de la Pólvora on Bosch assegura també que els veïns es queixen de falta d'aparcament.

La gent gran, la infància i els joves són col·lectius que, per al PSC, cal tenir molt en compte. Per això, Bosch ha afirmat que faran un centre de dia per a gent gran a Santa Eugènia i una nova escola bressol a Domeny. També ha dit que estudiaran la possibilitat de fer-ne una altra al centre de la ciutat el pròxim mandat. "El fet que les fem totes dues o només la de Domeny dependrà de si la Generalitat manté les ajudes per a la construcció d'escoles bressol", ha explicat.

A més, Bosch ha avançat que crearan la Taula Municipal de la Discapacitat, amb l'objectiu d'unir totes les associacions de persones amb disminució psíquica o física i fer un treball conjunt per tal que la ciutat sigui més accessible per a aquests col·lectius.