ERC proposa al PSC de Vilafant repartir-se el mandat en dos anys d'alcaldia

Els republicans donarien a Cantenys suport a la investidura però sense formar govern

Dos anys de govern en minoria a canvi del suport al ple d'investidura. Això és el que ha proposat ERC al PSC de Vilafant. La formació va aconseguir cinc regidors. Els mateixos que els socialistes, que van guanyar les eleccions en nombre de vots. El cap de llista, Sergi Palomeras, diu que no es tractaria d'un pacte de govern sinó de dividir en dos el mandat. La meitat per al PSC i l'altra per a Esquerra. "Ens garantiríem el suport als plens d'investidura i, de ben segur, en molts punts ens entendríem com hem fet durant els últims quatre anys", remarca Palomeras.

A més, l'acord "evitaria que Cs condicionés el mandat i respectaria el resultat d'empat que va deixar el 26-M". I és que, segons ha avançat Esquerra, Ciutadans ha mostrat la seva predisposició a formar govern amb els socialistes.

Palomeras critica que a 48 hores del ple d'investidura, Cantenys encara no hagi donat resposta a la seva proposta. La cap de llista del PSC, però, diu que estan estudiant totes les propostes i que encara no hi ha res decidit.