Sant Feliu de Guíxols aprova el projecte executiu per construir el Museu Thyssen

L'acord definitiu rebaixa el cost fins a 15 milions d'euros, 3 milions menys que l'estimació que havia fet l'estudi arquitectònic

El consistori ha votat favorablement i per unanimitat en el ple d'aquest dijous l'aprovació definitiva del projecte del Centre d'Art Carmen Thyssen-Bornemisza que s'ha d'ubicar a Can Serra, situat al costat del Monestir. El museu Thyssen és l'eix de l'anella cultural que comprèn el Monestir i el Palau de l'Abat, amb una superfície total de 4.420 m², l'edifici Serra Vicens (2.300 m²) i el teatre (767 m²).

El ple també ha aprovat la permuta entre l'Ajuntament i la societat Porta Ferrada per la finca de Can Serra, perquè la fàbrica Serra Vicens esdevingui ja una peça fonamental i integrada de forma definitiva a l'anella cultural que ha d'acollir el Museu Thyssen. A canvi d'aquesta edificació, el consistori dóna uns terrenys municipals a Sant Pol que estaven qualificats com a equipaments i que ara seran residencials. Aquest conveni té com a finalitat ordenar urbanísticament el sector de millora urbana de Can Serra com a equipament cultural i concretar els usos més adients per a la zona restant d'equipaments a Sant Pol i ordenar les finques de propietat municipal de Bujonis.

Un projecte de 15 MEUR

L'estudi arquitectònic, redactat per Bopba Arquitectura, estimava un pressupost de més de 18 milions d'euros pel projecte executiu. L'acord definitiu, però, ha rebaixat el cost fins a 15 milions perquè en els darrers mesos el consistori ha dut a terme un Pla de Cales i diverses prospeccions a la finca on s'ha d'ubicar el Centre d'Art, a la fàbrica Serra Vincens, i el resultat d'aquests treballs ha permès fer un pressupost més acurat reduint-lo més de 3 milions d'euros. Aquest ajust final ha permès que finalment tots els grups municipals hagin votat a favor del projecte executiu. Tot i això, els Pressupostos Generals de l'Estat per aquest anys no inclouen cap partida per impulsar aquests obres.