El 5,5% dels conductors aturats als controls d'alcoholèmia durant les fires de Figueres anaven beguts

Els Mossos d'Esquadra han fet més de 1.000 proves durant els dies que han durat les festes

Els Mossos d'Esquadra, en motiu de les Fires de la Santa Creu de Figueres celebrades entre els dies 1 i 8 de maig, van establir un dispositiu de trànsit per tal de prevenir l'accidentalitat i aconseguir una major seguretat viària.

L'objectiu dels mossos era establir un seguit de controls a les carreteres de l'Alt Empordà per tal de controlar la part de la xarxa viària que condueix fins a la capital de la comarca, Figueres, on tenien lloc les festes.

El resultat d'aquest controls preventius ha estat: 1017 proves d'alcoholèmia realitzades, amb un resultat de 45 positius administratius, 11 positius penals i 1 negativa a sotmetre's a les proves. Això suposa que el 5,5% dels conductors que van sotmetre's a la prova havien consumit alcohol per sobre dels nivells permesos. També es van fer un total de 12 proves de detecció de substàncies estupefaents, de les quals quatre varen ser positives.

Tot i que els controls preventius es van establir durant tots els dies de les fires, n'hi va haver dos de més importants (macro controls) que es van establir la nit del dijous dia 5 i la nit del divendres 6 de maig.

Els Mossos d'Esquadra han informat que durant la celebració de les Fires de la Santa Creu no han tingut constància de cap accident greu ni mortal.