Puigdemont: 'Serem socis de l'activitat econòmica i no veurem els emprenedors com emprenyadors'

L'alcaldable de CiU a Girona promet reduir la burocràcia municipal i incentius fiscals des del "minut zero" de mandat

Carles Puigdemont s'ha trobat avui amb l'Associació de Joves Empresaris de Girona. Acompanyat d'Oriol Pujol, l'alcaldable de CiU els ha explicat els punts del seu programa en matèria de política econòmica i foment de l'emprenedoria.

D'entrada, Puigdemont els ha assegurat el compromís perquè l'Ajuntament sigui "un aliat i no una cursa d'obstacles" a l'hora de tirar endavant projectes. "Fa la impressió que l'emprenedor es veu ara com un emprenyador, i que no hi ha voluntat política de tenir actituds proactives", ha criticat l'alcaldable. Per això, Carles Puigdemont s'ha compromès a "girar el mitjó".

Per aconseguir-ho, l'alcaldable proposa diverses mesures. D'entrada, que una de les quatre tinences d'alcaldia que hi haurà -enlloc de les vuit actuals- estigui especialitzada en afers econòmics. "Que es dediqui a fomentar l'emprenedoria i tingui competències sobre altres aspectes, com l'atorgament de llicències d'activitats, urbanístiques i ambientals", ha precisat.

A més, Carles Puigdemont també s'ha compromès a reduir la burocràcia, a fomentar la comunicació prèvia amb els empresaris i a impulsar incentius fiscals. "I tot això ho aplicarem des del minut zero", ha conclòs.

Posar fi a la crosta socialista

Per la seva banda, Oriol Pujol ha demanat als ciutadans que posin fi als 32 anys de "crosta socialista" que s'han creat a la ciutat de Girona. Per al secretari general adjunt de CDC, Carles Puigdemont representa "una defensa inequívoca dels valors de Girona i Catalunya".

Oriol Pujol ha aprofitat la seva presència a Girona per carregar contra l'actitud de la "família socialista gironina", a qui ha acusat de deixar empantanegada la N-II o d'arribar a unes eleccions municipals sense el TAV a la ciutat. "Girona és una ciutat extremadament dominada per aquesta crosta, que està demanant un canvi", ha conclòs.