Pia Bosch vol convertir Girona en el 'Silicon Valley' de Catalunya

El PSC garanteix inversió pública gràcies al baix nivell d'endeutament i a la "bona herència" del darrer mandat

L'acaldable socialista per Girona ha presentat aquest dimecres les seves propostes en matèria econòmica. Segons Pia Bosch, Girona té les armes necessàries per sortir de la crisi abans que moltes poblacions del país, però cal que estiguin dipositades en bones mans i que se sàpiguen fer servir. Per això, creu que el rellançament econòmic de Girona dependrà molt de qui agafi les regnes de l'alcaldia i creu que ha de ser algú capaç d'il·lusionar i generar confiança per atraure inversions a la ciutat.

Pia Bosch defensa que el nou model econòmic que ha de tenir Girona per superar l'esfondrament del sector de la construcció s'ha de basar en el coneixement. Bosch situa un triangle basat en el nou Campus de la Salut, la Universitat de Girona i el Parc Científic i Tecnològic per aconseguir que el talent gironí "no hagi de marxar a treballar a Alemanya" i que el talent de fora se senti atret per la ciutat com un iman. La candidata diu que Girona ha de ser el Silicon Valley del país perquè té totes les característiques per aconseguir-ho.

Per aconseguir la reactivació econòmica, Bosch creu que no es pot abandonar la inversió pública. Per aquest motiu, ha assegurat que en els pròxims quatre anys seguiran invertint en el sector de la construcció a través de plans de rehabilitació d'alguns barris on les voreres, carrers, façanes i mobiliari urbà està més degradat. Segons Bosch, la bona gestió de les arques municipals durant el darrer mandat i el baix endeutament de l'Ajuntament de Girona permetrà continuar fent inversió pública, que es convertirà en un petit bàlsam per al sector de la construcció.