La CUP de Girona proposa convertir el Mas Abella en un nou hotel d'entitats culturals

Jordi Navarro denuncia que es troba en un estat "lamentable" i que bàsicament fa les funcions de magatzem

Recollint les demandes del sector, la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Girona ha exposat avui les seves propostes pel que fa a la cultura d'arrel i popular. El candidat a l'alcaldia Jordi Navarro, ha assegurat aquest matí que el punt de trobada del Mas Abella - actualment destinat a l'ús d'entitats com la Fal·lera Gironina, els Diables de l'Onyar o Orella Activa - es troba en un estat "lamentable" i que "les instal·lacions resulten insuficients pel seu propòsit".

Entre d'altres aspectes, la CUP denuncia, al seu entendre, la infrautilització del pis superior i la deixadesa dels espais comuns, com el hall i els lavabos, que l'Ajuntament no neteja. La formació independentista es lamenta que, en l'actualitat, l'edifici s'empra gairebé exclusivament com a magatzem. És per aquest motiu que la CUP proposa l'establiment d'una nova infraestructura per a la cultura popular. Amb tot, valora que es tracti d'un espai de cogestió amb l'Ajuntament, més cèntric i que concentri diverses funcions.

Entre d'altres, aquest nou hotel d'entitats de la cultura popular que proposa la CUP, hauria d'habilitar més sales pels assajos i un magatzem que permeti tenir el bestiari, petards o la roba, ben endreçats. A més a més, per tal de fomentar la cohesió i la xarxa entre les diferents disciplines de la cultura popular, la CUP proposa que s'hi instal·li una cafeteria. "La cultura d'arrel, tradicional i popular és vital per a la cohesió social. És aquest sector, que fins ara ha estat tan denostat pels governs locals, el que genera referents culturals comunitaris, que són capaços d'integrar a tothom, vinguin d'on vinguin", explica Navarro el qual afegeix que "deixar d'utilitzar el Mas Abella com a magatzem permetria posar en valor aquest edifici del segle XVII, restaurat fa pocs anys i que conté elements arquitectònics d'interès".