Nou de cada deu saltencs creuen necessari esponjar el centre, segons una enquesta del PSC

CiU d'Olot vol doblar el nombre d'estudiants de l'Escola d'Art amb estudis universitaris

"Els saltencs avalen la proposta del PSC de Salt que cal transformar i rehabilitar la zona per aconseguir un canvi real i una millor convivència", defensa el PSC que creu que l'enquesta feta per Sant Jordi de forma aleatòria demostra que una bona acceptació del projecte de rehabilitació de la zona més massificada i amb més sobreocupació de Salt.

Control setmanal a les zones de tràfic d'estupefaents

Els socialistes de Figueres han presentat aquest dimarts les propostes en matèria de seguretat. El seu alcaldable, Pere Casellas, proposa augmentar la plantilla de la Guàrdia Urbana fins arribar als 90 agents. Aquest increment serviria, segons Casellas, per poder fer un control setmanal a les zones de tràfic d'estupefaents i per aplicar "tolerància zero" a l'incivisme i a la petita delinqüència. A més, el PSC vol que almenys un dels màxims responsables de seguretat visquin a Figueres.

Art universitari a Olot

CiU d'Olot marca com una prioritat de cara al proper mandat aconseguir incrementar el nombre d'estudiants de l'Actual Escola d'Art del Carme. En concret, dels aproximadament 400 estudiants actuals proposen arribar als 800. Aquest és el camí, segons CiU, per aconseguir revitalitzar el nucli antic de la ciutat, ja que bona part d'aquests nous estudiants podríem quedar-se a viure a la ciutat i participar de la vida social, econòmica i cultural d'Olot.
Aprofitant les actuals dependències de l'Escola i la fàbrica de Can Sacrest, plantegen aconseguir estudis universitaris, adscrits a una de les onze universitats catalanes. CiU assegura que la Universitat de Vic ha mostrat interès per impulsar estudis a la comarca de la Garrotxa.

Mercat de la Devesa, pendent

L'alcaldable de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) a Girona, Santi Niell, ha visitat el Mercat de marxants de les Ribes del Ter ubicat al Parc de la Devesa acompanyat per la número 2 a la llista, Mercè Escarrà, i ha considerat que és una assignatura pendent de ciutat per tres motius: la ubicació, la dimensió i la utilització.

Niell proposa una consulta popular vinculant per reubicar el mercat. També vol que des de l'Ajuntament s'acompanyi els esforços que fan les associacions de marxants per professionalitzar i catalanitzar el mercat i cuidar especialment la rotulació en català de tots els productes que s'hi troben. Finalment, creu que una bona manera de potenciar-lo seria incorporar-lo al catàleg de propostes turístiques de la ciutat.