Veray (PP) diu que alliberarà d'impostos els dos primers anys de vida a les noves empreses

La candidata popular es reuneix amb l'Associació de Joves Empresaris de Girona

Després de reunir-se amb els joves empresaris la candidata popular ha manifestat que li han traslladat la "preocupació" per la crisi i perquè els emprenedors puguin rebre l'ajuda necessària per tirar endavant els seus negocis. Veray s'ha compromès a emprendre diverses accions si arriba a ser decisiva en el govern municipal que es constitueixi després de les eleccions del 22 de maig.

En concret, ha assegurat que simplificarà la burocràcia administrativa per agilitzar els tràmits a l'hora d'obrir un nou negoci; que crearà una finestreta única per a pimes que els estalviï "córrer de despatx en despatx", i que alliberarà d'impostos i taxes les empreses durant els seus primers dos anys de vida, ja que en alguns casos han de destinar a pagar aquests impostos "els diners que tenen per obrir el negoci", lamenta la candidata popular.

D'altra banda, com ja ha recordat que havia reclamat en més d'un ple municipal, vol que es rebaixin taxes com la d'escombraries, o situar "als nivells del 2010" la taxa de les terrasses de bars i restaurants, ja que en les ordenances del 2011 el tripartit "es va treure de la butxaca" la mesura d'"incrementar un 40%" els impostos de les terrasses. En aquest sentit Veray considera que no es pot perjudicar encara més un col·lectiu ja afectat per la crisi i per la nova llei antitabac, ha argumentat.

Sobre l'aeroport de Girona, la candidata del PP reclama que la Generalitat arribi a un acord amb Ryanair, ja que la ciutat "no es pot permetre el luxe de perdre" aquesta companyia. També considera que no es pot dependre d'una sola aerolínia de baix cost, de manera que demanarà al Govern que treballi perquè noves companyies d'aquest tipus s'instal·lin a Vilobí d'Onyar. Així mateix, Veray creu que cal insistir a Aena perquè rebaixi les taxes de l'aeroport de Girona perquè surti a compte instal·lar-s'hi, ja que l'última abaixada de taxes "va ser només una operació de maquillatge".

Considera que no s'havia d'haver permès a Ryanair instal·lar-se al Prat

La candidata del PP insta també a rectificar "estratègies equivocades", com és, al seu parer, haver permès que Ryanair s'instal·lés al Prat. En aquest sentit la candidata popular diu que cal tendir cap al model d'altres països europeus, on l'aeroport principal acull la companyia principal, i la resta, les aerolínies de baix cost. "Hauríem de complementar-nos millor entre l'aeroport de Girona i el de Barcelona", ha insistit, ja que així la competitivitat de Vilobí "no es veuria minvada".

D'altra banda, com a mesures concretes, Veray s'ha compromès a redactar un pla estratègic de turisme i comerç per reactivar el sector, així com també a crear una agència de promoció econòmica.