El PSC demana que abans de fer el baixador del TAV a l'aeroport es concreti l'estació de Girona

La candidata socialista, Pia Bosch, s'erigeix com "l'única" candidata que posa "per davant de tot" els interessos de Girona

La candidata del PSC ha presentat aquest dimarts les propostes del partit per fomentar la capitalitat de Girona. En aquest context, Bosch ha demanat a la Generalitat que, abans d'impulsar el baixador del TAV a l'aeroport, signi un conveni amb Adif per tal de "concretar" l'estació del centre de Girona. "Moltes ciutats voldrien tenir una estació com la que tindrà Girona i ha de ser la prioritat", ha dit Bosch que considera que el baixador de l'aeroport és una bona proposta però que la prioritat ha de passar per l'estació, de la qual Adif ja en té feta tota l'estructura soterrada. 

L'estació serà soterrada i acollirà, en tres nivells diferents, les andanes per al TAV i el tren convencional, l'estació d'autobusos i aparcaments, i també un vestíbul que serà la única part que estarà a nivell de carrer. L'arribada de l'alta velocitat a Girona està prevista per a finals del 2012 i, per a llavors, l'estació no estarà acabada, entre d'altres coses perquè el tren convencional encara no s'ha començat a soterrar. Per tant serà una estació provisional la que donarà servei als passatgers del TAV.

Bosch també ha fet una defensa dels interessos de Girona i ha manifestat que el PSC "és l'única força" que posa "per davant de tot Girona". Ha estat en aquest punt quan la candidat socialista ha atacat directament l'alcaldable de CiU, Carles Puigdemont, ha qui ha retret que davant les retallades impulsades pel Govern Mas "no hagi respost amb contundència i fermesa". "En l'actitud dels darrers mesos de Puigdemont només hi veiem dubtes que fan pensar que no té clar que el que ha de fer un candidat si vol ser alcalde de Girona és posar per davant els interessos de la ciutat", ha manifestat.

Pel PSC, hi ha un "risc real" que les retallades afectin "greument" tant la Universitat de Girona com l'hospital Josep Trueta que, per Bosch, són "les dues empreses més grans de Girona". "La universitat i l'hospital són elements estratègics de Girona i són veritables motors econòmics", ha assenyalat Bosch que es referma en la idea que, per sortir de la crisi, cal generar confiança.