Palmada (ERC) diu que Girona ja ha estat 'tradicionalment' prou 'austera' com per retallar-li serveis

CCOO i UGT donen suport a la candidata republicana en la seva "defensa de l'estat del benestar"

Durant la seva intervenció, la candidata republicana ha subratllat que "Girona s'ha portat molt bé", amb una despesa mitjana en salut que se situa com la més baixa de Catalunya, ha recordat. Per això ha volgut mostrar-se ferma en contra de les retallades i contra "unes polítiques impositives que costen molt d'entendre".

Palmada també ha expressat el compromís d'ERC "de garantir les polítiques socials des de l'Ajuntament". "La salut i l'educació són bàsiques i defensarem Girona de les retallades que ens volen aplicar en aquests àmbits", ha insistit. Segons Palmada, tenen l'obligació de "plantar cara" als governs estatal i al de CiU a la Generalitat, ja que assegura que "volen treure recursos i demostren que el seu objectiu no és servir els ciutadans".

"Perjudicar i castigar a qui tens lluny és molt fàcil, retallar a Girona serà molt fàcil", ha argumentat. Ha recordat que Girona només té "un hospital i una universitat", i cal "defensar-los amb totes les forces". Per aquest motiu, la candidata d'ERC ha afirmat que "la nostra primera condició per a un pacte de govern serà que es defensin el benestar dels ciutadans i els drets adquirits". Palmada també remarcat la voluntat d'ERC de tirar endavant la concertació social i polítiques actives d'ocupació.

La candidata d'Esquerra ha aprofitat la compareixença davant dels mitjans acompanyada dels representants de CCOO i UGT per expressar el seu suport a la manifestació unitària contra les retallades convocada pel pròxim dissabte a la plaça de Catalunya de Barcelona. A l'acte també han assistit els números dos i tres de la llista republicana, Jordi Martinoy i Miquel Poch.