Punt final a l'era Sacrest a Olot on CiU espera arribar a l'alcaldia després de dotze anys socialistes

L'exdirector d'Agricultura a Girona, Josep Guix, afronta el difícil repte de substituir Lluís Sacrest al capdavant del PSC

CiU afronta la propera cita electoral com la de l'assalt definitiu a l'alcaldia d'Olot. Durant els darrers tres mandats ha governat el PSC amb Lluís Sacrest al capdavant. Ara, després que Sacrest hagi anunciat que no opta a la reelecció, els socialistes podrien perdre una de les seves alcaldies més consolidades. Qui ha afrontat el repte d'agafar les regnes del PSC a la capital de la Garrotxa és Josep Guix. Guix considera que uns bons resultats serien aconseguir entre nou i onze regidors i mantenir l'alcaldia de la ciutat.

"CiU diu que el canvi està a tocar però nosaltres creiem que els olotins, amb el cor a la mà, saben que la transformació d'Olot i els canvis positius els hem fet nosaltres", opina Guix. Segons l'alcaldable, Sacrest ha fet una feina "immensa" com a alcalde i ha marcat una línia que ells també seguiran tot i que oferint la "renovació de sang" que ara, diu, necessita Olot després de dotze anys.

Josep Maria Corominas ha assegurat que CiU treballa amb la hipòtesi de governar Olot després de les pròximes eleccions municipals. "No ens parem a pensar en un número de regidors concrets, nosaltres creiem que el canvi es palpa i que governarem la ciutat", ha afirmat. Tant Guix com Corominas obren la porta a possibles pactes amb altres partits però posen per davant el programa electoral com a condició indispensable per arribar a acord amb altres formacions polítiques.

De fet, una de les possibles claus de governabilitat a Olot pot estar en els resultats electorals de les formacions més petites. Fins a nou candidatures es presenten a l'alcaldia de la capital de la Garrotxa i caldrà veure quantes superen el llindar del 5% de suports i entren al ple municipal. A més, encara que sembli que l'alcaldia es debat entre PSC i CiU no es pot descartar que algun altre partit doni la sorpresa. A banda d'aquestes dos formacions, opten a l'alcaldia d'Olot Alternativa per la Garrotxa (APG), ERC, ICV-EUiA, Nova Catalunya Independent (NCI), PP, Plataforma per Catalunya i Solidaritat Catalana per la Independència.

El programa per davant

Corominas i Guix han assegurat que posaran el programa per davant a l'hora d'arribar a acords per governar amb altres partits polítics sempre que cap dels dos rebi els suports necessaris per governar en solitari. En el cas de CiU, la proposta per a Olot es basa e quatre eixos: promoció econòmica d'indústria i comerç, cohesió social, la ciutat dels detalls i la modernització de l'administració. Segons Corominas, "de moment s'han acabat les grans obres" per culpa de la crisi però assegura que Olot s'ha de fixar més en els detalls que aporten més qualitat de vida als veïns com millorar la neteja, vetllar perquè no hi hagi sensació d'inseguretat o per rebaixar-la o reformar l'enllumenat.

Per al candidat socialista, Josep Guix, les prioritats passen per apostar per la reactivació econòmica apostant decididament per la formació de nous clústers i pel comerç renovant la plaça del mercat. Els altres dos pilars del programa del PSC són les persones i vetllar per la convivència a Olot i apostar per la ciutat educadora perquè defensa que és l'única manera de garantir un futur òptim per als veïns.