El Govern aprova el conveni per suprimir el pas a nivell de Flaçà

L'actuació està pressupostada en 4,8 MEUR

El Govern ha aprovat el conveni entre el Departament de Territori, l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (ADIF) i l'Ajuntament de Flaçà (Gironès) per suprimir el pas a nivell del tren. L'acord preveu substituir el pas sobre la C-255z per dos passos inferiors, un per a vehicles i un altre per a vianants.
Les obres es completaran amb la reurbanització de l'entorn dels accessos. L'actuació està valorada en 4,8 milions d'euros (MEUR). La Generalitat finançarà el 30% de l'obra amb un màxim d'1,4 MEUR; ADIF, el 50% i l'Ajuntament aportarà la major part dels terrenys necessaris, amb un cost aproximat d'un milió d'euros.
 
La supressió del pas a nivell de la línia Tarragona-Barcelona –França permetrà millorar la seguretat de la mobilitat al municipi i contribuirà a la integració de la infraestructura ferroviària. El pas a nivell està situat a l'encreuament de la línia del tren amb el carrer del Comerç, que correspon a la C-255z, de titularitat de la Generalitat.

El conveni aprovat pel Govern estableix que ADIF, depenent del Ministeri de Foment, actualitzarà el projecte constructiu i executarà les obres. També fixa la participació econòmica de cadascuna de les administracions.