Bosch (PSC) vol que les noves pimes durant la crisi no paguin taxes per iniciar l'activitat a Girona

L'alcaldable del PSC aposta perquè l'Ajuntament sigui més accessible a les empreses i simplifiqui tràmits

Pia Bosch té clar que la lluita contra la crisi i la voluntat de dinamitzar l'economia de Girona és "una prioritat" per a aquestes municipals. Així ho ha fet saber a la quinzena d'empresaris del Fòrum Millora Global, amb qui s'ha reunit aquesta tarda a l'hotel Novotel de Riudellots de la Selva.

L'alcaldable ha anat desglossant les diferents propostes econòmiques del seu programa. Unes propostes que passen per oferir primes a aquelles empreses i negocis que optin per instal·lar-se a Girona. "Durant els anys que duri la crisi, volem que les petites i mitjanes empreses no paguin la taxa d'activitat per establir-se a la ciutat", ha concretat Bosch.

La candidata socialista també ha dit que, al costat d'aquestes ajudes, l'administració també ha de contribuir a millorar el teixit econòmic de la ciutat. Per fer-ho, els socialistes proposen que se simplifiquin els tràmits i que el consistori millori en eficiència. "Cal donar facilitats i ser més accessibles a l'emprenedoria", ha ressaltat Bosch.

Abans que res, Girona

Durant la trobada, també s'han posat sobre la taula altres temes referits a equipaments i infraestructures, com el futur de l'aeroport de Girona o la necessitat de desdoblar la N-II. "Hi ha hagut un interès perquè Girona exerceixi de capital i assumeixi el lideratge estratègic de tota l'àrea urbana", ha dit Pia Bosch. I ha afegit: "És a dir, a l'hora de negociar, cal que siguem uns ferms defensors dels interessos de la ciutat i posem Girona al davant de tot".

L'alcaldable del PSC ha dit que, durant la trobada, els empresaris s'han mostrat "molt realistes" amb la situació actual. "Entenen que s'ha entrat en un cicle nou, i que no tornarem a la situació prèvia que hi havia a l'inici de la crisi; per tant, cal que les administracions també mirem la realitat d'una altra manera, i la nostra proposta és que ningú es quedi enrere", ha conclòs Pia Bosch.