Un jove alemany mor ofegat a la platja de Lloret de Mar

El mal temps i la mala mar han fet difícils les tasques de recerca que han durat tota la nit

Un grup de joves alemanys van llançar-se ahir a la nit a les aigües de la platja de Lloret de Mar, situada al davant de l'Ajuntament, malgrat el fort onatge que hi havia. Un d'ells no va poder sortir de l'aigua i les onades el van arrossegar mar endins. Els Bombers van rebre l'avís a tres quarts d'onze de la nit i es va muntar un operatiu juntament amb Mossos, efectius de Salvament Marítim, Policia Local, efectius del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) i Protecció Civil.

La mala mar, però, va complicar les tasques de recerca, que han durat tota la nit, i fins aquest diumenge al voltant de dos quarts de nou del matí no s'ha localitzat el cos de la víctima a la platja de Fenals, aproximadament a un quilòmetre d'on es van banyar els nois.

Bandera vermella

L'alcalde de Lloret de Mar, Xavier Crespo, ha assegurat que es tracta d'una "imprudència de joventut", ja que la bandera vermella onejava a la platja des de primera hora del matí de dissabte, fet que significa que la gent estava alertada dels perills de la mar. "És del tot incorrecte anar-se a banyar per la nit tenint en compte l'avís que hi ha, però quan ets jove a vegades no veus els límits de la seguretat, i en aquest cas era una mar que és traïdora", ha remarcat Crespo. L'alcalde també ha explicat que fins i tot un agent de la policia local es va tirar per intentar rescatar-lo sense èxit. "Era una mar d'aquesta que t'arrossega cap a endins, molt forta", ha assenyalat.

Crespo ha lamentat la mort i ha donat el condol a la família del noi, que acabava d'arribar al municipi juntament amb un grup d'amics per passar uns dies de vacances. El Servei d'Emergències Mèdiques ha desplaçat un equip de psicòlegs fins a Lloret de Mar per atendre els amics del jove.