La vessant turística de les herbes remeieres

Milers de persones participen a les activitats que ofereix el programa 'Hola Família!'

El de les herbes remeieres ha estat una activitat més de les prop de 200 que s'han programat arreu de Catalunya en aquesta edició de 'Catalunya, Hola Família'. El parc de la Pedra Tosca ha estat el lloc escollit per les àvies, que dos dies al mes hi fan un taller. En aquest sentit, una àvia, l'Olga Pérez, explica que estan "molt contentes" que la Generalitat aposti per aquesta activitat com una forma de turisme familiar. Aquest dissabte prop d'una quarantena de persones, entre elles moltes criatures, s'han acostat a escoltar solucions i remeis a través de les herbes.

"És un reconeixement a la natura, a la vegetació tan rica que tenim i a la farmàcia natural que ens ofereixen els nostres prats", assenyala Pérez. Tot plegat, en un taller on grans i petits han pogut preparar olis naturals i conèixer l'espai i les herbes a través d'una visita a un jardí botànic de la zona.

Una de les que s'hi ha volgut acostar ha estat la Irene Palol, una mare de Corçà (Baix Empordà) que coneixia la feina de les àvies a partir d'un taller que van fer a l'escola, i a volgut acostar-se a veure nous remeis i solucions naturals.

"És molt divertit, pots venir amb la mainada que estan per aquí al mig de la natura i s'interessen per l'entorn. La veritat és que és una opció molt bona perquè tothom hi pot participar", ha reblat Palol.

Més de 200 activitats i 120 empreses

Al costat de les Preses, al Mas La Coromina, de Sant Esteve d'en Bas s'hi feia una de les activitats que ha agrupat més gent. En aquesta granja de vaques les famílies han pogut passar un dia a pagès i saber quines activitats s'hi realitzen, entre les quals, donar menjar a les vaques o munyir-les.

El Mas La Coromina és només una de les prop de 120 empreses que han apostat per participar en el programa 'Hola Família!' que promou l'Agència Catalana de Turisme. Entre els negocis que hi ha apostat inclouen descomptes del 50% - molts d'ells en allotjaments –, i bona part de les activitats són gratuïtes.

Aquesta edició, el tema escollit ha estat "Viu una experiència de llegenda", i l'ACT vol fer èmfasi en la història i la mitologia del territori. En aquest sentit, l'app "Llegendes en família" que permetrà les famílies buscar i "caçar", durant aquest cap de setmana, els éssers màgics creats per a l'ocasió i que s'amagaran en boscos, platges, places i parcs de les diferents destinacions familiars catalanes certificades. Seguint el criteri i l'assessorament de l'expert en mitologia catalana Joan de Déu Prats, cada una de les destinacions té assignat un ésser màgic amb un lligam al territori. A través d'aquesta app també es pot consultar la informació sobre les 200 activitats programades.