JxCat i PSC pacten a Cassà i fan fora ERC de l’alcaldia

Robert Mundet serà el nou alcalde

Junts per Cassà de la Selva i el PSC han presentat avui el pacte de govern que farà alcalde Robert Mundet a partir del proper dissabte 15 de juny. L’acord s’ha presentat aquest divendres a la tarda a la seu del PDeCAT a Girona.

En les eleccions del 26 de maig, JxC i ERC van obtenir vuit regidors cadascun i el PSC un regidor. Uns resultats que “feien necessari”, tal i com ha subratllat Mundet, arribar a acords i segellar “un pacte d’estabilitat que permeti que l’equip de govern municipal pugui fer front amb garanties i sense bloquejos les necessitats de gestió i d’acció, per tirar endavant qualsevol programa electoral”. Junts per Cassà ha mantingut converses amb ERC i PSC en aquests darrers dies. “La nostra proposta per a tots dos partits era la mateixa: responsabilitat compartida i govern compartit, amb una distribució adequada al nombre de regidors obtinguts per a cadascuna de les forces polítiques i acordant els punts dels programes electorals que portaríem a terme”.

“Des de la primera conversa amb els representants d’ERC, vam veure que la seva voluntat era governar en minoria i relegar els vuit regidors de JxC a l’oposició. Però el suport obtingut en les eleccions va ser molt clar, 2136 vots i vuit regidors, un pes important que dóna legitimitat per actuar i reclamar l’alcaldia. L’opció proposada per ERC era inacceptable i hem actuat en conseqüència”, ha remarcat Mundet. 

Mundet ha explicat que amb el PSC “han trobat una interlocució clara, honesta, transparent i directa i la necessitat de canviar les formes d’actuar i el compromís de treballar conjuntament per millorar Cassà. Hem parlat obertament de programa, d’objectius compartits i de llibertats. Hem parlat de responsabilitats, fórmules de govern i vies d’entesa. Aquest acord ha estat aprovat i consensuat per unanimitat per tota la candidatura”.

L’acord es basa en tres pilars. En primer lloc, govern compartit i responsabilitat compartida, en segon, acords programàtics i en tercer, llibertat de vot en aquells aspectes morals i/o ideològics que s’escapen de la gestió merament municipal. 

Segons Mundet, “és un pacte operatiu que busca superar l’estancament al que quedava condemnat el poble de Cassà després dels resultats del 26 de maig”.“Encetem una legislatura que serà clau per Cassà. Amb un programa ambiciós però assenyat i responsable. Fugirem de personalismes i de polítiques basades en la imatge, per centrar-nos en objectius clars, concrets i transversals. Volem un govern obert i proper”, ha afegit.

“Tenim quatre anys per endavant per demostrar que un altre govern és possible i que estem preparats per fer-ho. Tindrem molt present que cada acció que prenguem posarà les persones allà on es mereixen ser: en el centre de les decisions preses. Diàleg, consens i respecte”, ha reblat Mundet. 

El cap de llista del PSC, Marià Montsuñer, ha subscrit les paraules de Mundet quant a la necessitat d’un canvi tan del govern com de la manera de gestionar el municipi, i ha destacat que l’acord es fonamenta en la voluntat explícita d’oferir les millors garanties de servei als cassanencs i les cassanenques: “L’aritmètica permet fugir dels estigmes i possibilita acords. Hem treballat de valent per formalitzar aquest pacte i donem prioritat a les polítiques més terrenals, les que han d’assegurar el benestar dels nostres conciutadans. Aquesta és premissa bàsica del nostre acord”.

Montsuñer s’ha referit durant la seva intervenció a les converses que va mantenir amb Robert Mundet i ha fet una revelació sobre el seu contingut: “Li vaig dir a en Robert que em jutgés per les meves capacitats. Que no ho fes per les sigles a les quals represento perquè les habilitats i les capacitats per a la gestió dels recursos públics són els factors que ens han de permetre tirar endavant el projecte que avui comencem. Els governs s’han de tirar endavant per capacitat i intel·ligència”.

El pacte suposarà l’entrada de Montsuñer al govern municipal com a tinent d’alcalde i, a l’espera de tancar les negociacions per conformar govern, com a regidor de l’àrea de governació. “Aquest pacte fuig dels interessos personalistes o de partit. El dia 15 és el nostre present i el futur serà convertir les paraules que avui pronunciem en fets. És molt important que tinguem present que estem parlant del futur de més de 10.000 persones”