El mal temps dóna la benvinguda al 'Girona, Temps de Flors' que rep centenars de visitants

La 56a edició de l'exposició compta amb 116 espais i un recorregut multisensorial per a gent amb discapacitat visual

Tot i que el temps no ha acompanyat gaire, centenars de persones s'han aplegat al barri vell de Girona per visitar els jardins, patis, monuments i racons que des d'aquest dissabte i fins el 15 de maig estaran guarnits de flors. Molts dels visitants han destacat que en cada edició hi ha espais diferents i que sempre descobreixes coses noves, com la Montse Pisà, veïna de Mont-ras, que ha assegurat que cada edició és "excepcional". En Manel Baró ha anat més enllà i ha destacat que l'exposició mostra el tarannà dels catalans: "imaginació i treball".

Els més petits tampoc s'han volgut perdre la oportunitat de visitar tots aquests espais, i tal com ha explicat l'Irina Casero el que més li ha agradat són les escultures fetes amb flors. Entre els visitants també s'hi han pogut veure molts turistes d'arreu d'Europa i del món, com en Luigio Arcaro, que ha vingut d'Itàlia i ha aprofitat l'estada per recórrer els carrers de Girona adornats amb motius florals. L'Annusca Turska, d'Holanda, ha explicat que és una professora d'una escola d'art floral i que per tant li interessa visitar l'exposició. A més, ha assegurat que la mostra és "molt bonica i fantàstica".

Per la seva banda, l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, que ha inaugurat la mostra aquest dissabte, ha remarcat que 'Girona, Temps de Flors' és una exposició "efímera" ja que mai se sap el que s'hi trobarà perquè cada edició és diferent. "El que sí que hi trobarem sempre és un barri vell absolutament treballat amb planta i flor amb diferents nivells de decoració", ha destacat. Pagans, a més, ha assegurat que la mostra projecte Girona a nivell mundial. "Els visitants coneixen una ciutat viva i que fa del seu patrimoni un valor imprescindible", ha destacat.

Un recorregut multisensorial, entre les novetats d'enguany

En total en aquesta 56a edició hi ha 116 espais, dels quals 82 són patis, 27 espais florals i 7 jardins i paratges naturals. Com sempre, els llocs més concorreguts han estat els banys àrabs, on fins i tot s'hi pot escolar música en directe, i també les Sarraïnes que han fet una llarga cua. A més dels tradiconals paratges naturals i monuments adornats, en aquesta edició també hi ha novetats. Una d'elles és el 'Laberint dels sentits', un recorregut multisensorial per a gent amb discapacitat visual. Aquest projecte està organitzat per la Universitat de Girona i l'Ajuntament de la ciutat i per primer cop s'ha adaptat un espai per a persones cegues. També destaca l'ampliació dels espais amb la incorporació de la Plaça Catalunya i el mirador dels maristes que enguany també estan adornats amb motius florals. 

Visita la galeria d'imatges amb algunes fotografies del dia inaugural.