ERC i SGdP tanquen un acord per formar govern a Palafrugell

Juli Fernández (PSC) perd tota opció de ser batlle

Josep Piferrer serà el nou alcalde de Palafrugell (Baix Empordà) després que ERC i Som Gent del Poble (SGdP) hagin arribat a un acord. Els republicans van aconseguir set regidors, els mateixos que el 2015. Van quedar, però, en segon lloc i van empatar amb nombre d'edils amb el PSC.
Fa uns dies, el candidat republicà i alcalde en funcions, Josep Piferrer, ja va expressar el desig de tancar un acord amb SGdP, que té tres regidors, per acostar-se així a la majoria que està en onze. També va anunciar que seguidament intentarien pactar amb JuntsxCAT-Junts, que ha obtingut dos edils, per tenir un govern estable i arribar als dotze regidors. L'acord anunciat avui dinamita les aspiracions del PSC, la llista més votada i amb set regidors, de formar govern amb SGdP. Els socialistes van perdre l'alcaldia a mig mandat amb una moció de censura d'ERC i PDeCAT.
 
L'aliança entre ERC, SGdP i possiblement amb JuntsxCAT no és una sorpresa perquè durant la campanya les tres formacions ja van signar un acord comprometent-se a formar un bloc independentista. Aquest divendres els tres partits es reuniran per tal de trobar un acord i que JxCat doni suport a la formació del nou executiu palafrugellenc. Falta veure, això sí, si el partit - que va treure dos regidors - està disposat a entrar a govern o només accepta donar suport a la proposta d'investidura de Pifarrer.

Amb tot, l'actual alcalde en funcions aspira a passar a ser batlle de nou a partir del dia 15, si bé falta saber si el pacte inclou que ho sigui els propers quatre any, o es repartiran el càrrec amb SGdP.

Durant les últimes setmanes el PSC de Juli Fernández ha conversat amb SGdP per intentar arribar a un acord, però al final la formació ha decidit pactar amb ERC, tal i com es preveia.