El PP de Girona proposa obrir una oficina de denúncies i augmentar un 40% la plantilla de la policia

La candidata, Concepció Veray, diu que cal fer nova l'ordenança de civisme per tenir "tolerància 0" amb els vàndals

El PPC porta al seu programa electoral la millora de la seguretat a la ciutat com un dels eixos principals. Per aconseguir-ho, proposa un augment significatiu de la plantilla de la policia. Segons ha exposat l'alcaldable a Girona, Concepció Veray, la ciutat es troba lluny de la ràtio europea que determina que hi ha d'haver 2,3 o 2,5 policies per cada 1.000 habitants. Per arribar a aquests nivells, Veray assegura que cal augmentar un 60% la plantilla en els pròximes vuit anys. Això suposa crear 82 places més, que se sumarien als 138 agents que tindrà aquest any 2011 el cos.

Veray ha determinat que són uns objectius agosarats pel context econòmic actual però ha definit les prioritats per a la pròxima legislatura. Aquestes serien la creació, com a mínim, d'un 30% o 40% més de places i també l'obertura d'una oficina de denúncies a l'antic espai que ocupava el mercat de Santa Eugènia. Segons ha explicat Veray, es disposa d'un espai en aquest barri que, després de fer un canvi de planejament, podria acollir aquestes dependències amb l'objectiu, segons Veray, de facilitar els tràmits als ciutadans a l'hora de posar una denúncia. La candidata del PPC ha manifestat que el cost econòmic de la mesura no seria elevat i que, per tant, es podria fer de "manera immediata".

També dins la pròxima legislatura el PPC proposa que es comenci a cercar un solar i a redactar el projecte per ampliar les dependències de la policia local. "La seu del carrer Bacià ja comença a quedar petita i més si ha de créixer la plantilla", ha justificat Veray que diu però que "ara no és temps de fer grans inversions".

La candidata del PPC també ha anunciat "fermesa 10 i tolerància 0" amb els vàndals ja que, segons dades que ha facilitat Veray, l'ajuntament es gasta cada any 350.000 euros per refer els desperfectes dels incívics. L'alcaldable també diu que cal revisar l'ordenança de civisme -que data del 1996- perquè no recull algunes males praxis i ha dit que l'ajuntament ha de fer complir les sancions per tal que els vàndals no reincideixin.