L'Aeroport de Girona estrena una nova ruta a Moscou aquest estiu

Transaero Airlines oferirà un vol setmanal d'anada i tornada fins octubre, en la primera connexió regular de Rússia a Girona

En poques setmanes són tres les noves companyies que han anunciat vols des de Girona cap a l'Europa de l'Est i Rússia. El passat 30 d'abril, Enter Air va estrenar una nova ruta a Varsòvia, capital de Polònia, que s'opera els dissabtes fins l'1 d'octubre. A més, entre l'11 de juny i l'1 d'octubre té planificat un vol a Gdansk i un vol a Katowice, també a Polònia, d'anada i de tornada, també tots els dissabtes.

A més, l'aeroport compta des del 23 d'abril amb una altra nova ruta a la capital de Sèrbia, Belgrad. L'aerolínia JAT Airways realitza la ruta tots els dissabtes fins el 29 d'octubre amb un avió B737 - 300. A més, des del 14 de juny fins el 25 d'octubre, l'aerolínia operarà també tots els dimarts un vol d'anada i un de tornada a la capital de la República Sèrbia, així com alguns dijous i diumenges puntuals durant la temporada d'estiu. Els operadors turístics serbis ja tenen reservades 100 places de cada vol per dur turistes serbis a la Costa Brava.

Ara també se suma com a nova companyia de l'aeroport gironí Transaero Airlines, que oferirà cada divendres -a partir del 3 de juny i fins el 30 de setembre- un vol d'anada i tornada de Girona a Moscou. Aquesta serà la primera connexió regular entre les dues ciutats.

La incorporació d'aquestes tres companyies a l'operativa de l'aeroport suposa una destacada ampliació de les connexions entre Girona i l'est d'Europa. Durant la present temporada d'estiu, els usuaris de l'aeroport poden escollir volar a 60 destinacions diferents de tota Europa i el nord d'Àfrica. "La nova connexió a Moscou és una novetat molt important per Girona ja que el mercat rus és un mercat molt interessant pel territori", ha declarat el director de l'aeroport, Lluís Sala.

El director també ha reflexionat entorn les potencialitats de les instal·lacions de Vilobí d'Onyar. "Les característiques de l'aeroport, que permeten una operativa ràpida i senzilla per a les aerolínies, l'atractiu de la Costa Brava i la rebaixa de taxes realitzada fan que l'aeroport de Girona sigui més atractiu per a les companyies", ha afegit Sala, que no descarta poder anunciar noves incorporacions de companyies amb les quals estan en negociacions. El director també ha destacat que la incorporació de noves companyies diversifica les operacions a l'aeroport.

Aquest estiu l'aeroport compta amb una vintena d'aerolínies i 60 destinacions diferents.