Madrenas manté les negociacions per a assolir l'alcaldia de Girona amb màxima discreció

L'alcaldessa en funcions recorda que JxCat fou la força més votada

A dues setmanes de constituir-se els ajuntaments, Marta Madrenas no es mou d'allò que ja va dir dilluns passat. Ho ha deixat clar avui quan, després d'una compareixença de premsa a l'Ajuntament convocada per un altre tema, els periodistes li han demanat sobre possibles pactes al consistori o l'aposta d'un govern en minoria.

"Continuem parlant amb tothom, però treballem amb discreció i amb rigor", diu l'alcaldessa en funcions, sense anar més enllà. Madrenas, de fet, ni tan sols entra a valorar les postures de la resta de forces. Ni la d'ERC (que proposa un pacte a tres amb JxCat, Guanyem i veta el PSC), ni la de Guanyem (que vol tancar un acord amb els republicans i tenir l'aval dels socialistes) ni tampoc la del PSC (que després de proposar un pacte d'esquerres, ja dona aquesta via per morta després del bloqueig imposat per ERC).

"Entenem que tothom pot fer declaracions, però nosaltres no entrarem en aquesta dinàmica", afirma l'alcaldessa en funcions de Girona. "El dia 15 de juny quedarà tot clar, i mentrestant el que farem serà exercir la responsabilitat que ens pertoca, que és la de treballar intensament per la ciutat", hi afegeix Madrenas, deixant clar que la seva màxima serà el silenci.

"Treballarem amb discreció i amb rigor; continuem parlant amb tothom, perquè com ja vam dir, som la gent dels consensos", afirma Madrenas. "I en paral·lel, la nostra prioritat és la ciutat, perquè tenim molta feina a fer i Girona no es pot aturar", diu l'alcaldessa en funcions, en referència als dies que queden fins que no es constitueixi el nou ajuntament sorgit del 26-M.

"No és un tema menor"

Ara bé, Madrenas també reivindica que els resultats de les urnes porten a una conclusió clara. "La ciutadania ha avalat el nostre projecte per una amplíssima majoria, i a molta diferència de vots respecte a la resta de forces", diu l'alcaldessa en funcions. "I aquest aval, majoritari i potent, no pot quedar com un tema menor", hi afegeix.

Madrenas treu xifres i recorda que els 13.435 vots que va assolir JxCat aquest 26-M (el 30,96%) suposen una "diferència de més de 5.000" en relació a les segona i tercera forces del consistori (perquè Guanyem en va obtenir 8.311 i els socialistes, 8.120). "I amb la quarta candidatura, ens trobem a més de 7.000 vots", puntualitza també l'alcaldessa (en referència als 6.289 que va sumar ERC). "Això és una evidencia, i nosaltres tenim clar aquest aval", conclou.