El Ministeri de Medi Ambient elabora un projecte per protegir la platja de Lloret de Mar

L'informe, al qual ha tingut accés AraGirona.cat, s'ha entregat a les entitats ecologistes perquè el valorin

Històricament, la platja de Lloret de Mar ha sofert importants basculaments a causa de les variacions en l'onatge incident, la qual cosa determina que l'ample efectiu de platja a les zones amb major reculada estacional sigui insuficient per contrarestar les onades produïdes al llarg d'un temporal de mar. Aquest fet podria causar importants danys al passeig marítim situat just al davant. És per aquest motiu que el Ministeri de Medi Ambient es planteja diverses alternatives per tal de poder estabilitzar o, si més no, garantir un ample mínim de platja que permeti un ús adequat de la mateixa i la protecció del litoral. El projecte presenta vuit alternatives diferents que podrien posar fi als problemes de basculació i protecció de la platja.

Aquestes alternatives són variades i passen per redistribuir la sorra o bé construir un dic de contenció a la zona sur per protegir de llevantades, com també edificar un dic a la zona nord (Punta des Calafat). Altres opcions serien la construcció del dic al bell mig de la platja orientada transversalment a la mateixa. Amb tot, l'informe conclou que la millor opció per aplicar seria la construcció d'un dic de contenció submergit de 100 metres de longitud a la zona sud amb un impacte ambiental moderat. Per la seva construcció seria necessari aportar 3.700 metres cúbics de sorra i tot plegat serviria per obtenir una protecció en un tram de 200 metres de platja dels més castigats en situacions de llevantada. 

Opinió del territori

Aquest projecte ha estat lliurat a diverses entitats ecologistes perquè en facin una valoració, com també als grups polítics del municipi i al Centre d'Estudis Avançats de Blanes. Tots ells estudiaran i valoraran la proposta formulada per part del Ministeri i facilitar-ne així la seva posterior implantació.