Puig (ERC) diu que la majoria absoluta no el farà governar diferent a Palamós

Assegura que seguiran buscant concensos

ERC de Palamós (Baix Empordà) podrà seguir governant al municipi però aquest cop ho farà amb una còmoda majoria absoluta. Dels disset regidors que té el consistori, n'ha aconseguit deu. En els comicis del 2015, n'havia obtingut sis i va ser la força més votada amb només 23 vots de diferència respecte el PSC, que també va aconseguir sis regidors. ERC aconseguia així posar fi als governs socialistes que hi havia hagut al municipi durant dotze anys.
Des de llavors, els republicans han governat amb minoria i amb CiU (2 regidors) com a socis de govern. El candidat i actual alcalde en funcions, Lluís Puig, assegura que la majoria absoluta "no canviarà la manera de fer de buscar el màxim consens" amb la resta de forces i agreix que el poble hagi "renovat" la confiança i ampliat els suports.
 
Aquest increment destacat de regidors s'explica per diferents factors, segons el punt de vista del candidat d'ERC i actual alcalde en funcions, Lluís Puig. D'una banda, creu que els votants han valorat la feina feta i també les persones que s'han presentat a la llista per seguir amb els projectes. De l'altra, afirma que s'ha apostat per un "projecte realista i factible" recollit al seu programa. El "bon moment" que viu ERC a nivell de país també creu que també pot haver contribuït a aquesta victòria àmplia.

En aquest sentit, es mostra satisfet de poder continuar el projecte de ciutat que van començar ara fa quatre anys. Durant aquesta legislatura, va governar amb minoria (va aconseguir 6 regidors) i amb CiU (2) com a socis i això els va obligar a buscar consensos per tirar endavant la política municipal. Una dinàmica que asseguren que mantindran. "La majoria absoluta no canviarà la nostra manera de fer de buscar consensos amb la resta de partits", assegura Puig. En aquest sentit, assegura que buscaran el tractament cordial amb les forces a l'oposició com afirma ha estat fins ara alhora que es mostra convençut que les divergències ideològiques no impediran trobar acords en els temes més importants.

També ha avançat que preveu assumir alguna regidoria però que encara s'està treballant en el cartipàs i no hi ha rest tancat. Entre els projectes que hi ha en marxa, destaca la redacció del pla especial del port, que ja s'està treballant conjuntament amb Ports de la Generalitat; el segon pavelló poliesportiu i el tram de camí de ronda que unirà el nucli amb la platja de Castell.

Ja en clau de demarcació, Puig expressa el desig que ERC de Palamós estigui representada al nou govern de la Diputació de Girona. Afegeix, però, que és un tema de partit que depassa la secció local i que encara no hi ha hagut converses. "Confiem en el bon criteri del partit per assignar els llocs de la Diputació i Consell Comarcal", ha conclòs.

El 26M va modificar la representació de partits que hi havia fins ara al consistori. El PSC, que havia estat segona força, s'ha mantingut en aquesta posició però amb la meitat de regidors (de sis ha passat a tres). JuntsxCAT ha quedat en tercer lloc amb 2 regidors. Per primer cop, Ciutadans ha aconseguit representació amb un regidor i la CUP manté el que ja tenia. El PP, que tenia un regidor, ha perdut la representació. La nova llista independent Som Ara Palamós tampoc ha aconseguit els vots necessaris per entrar al consistori.