Enxampen un conductor circulant a 118 km/h per l'avinguda de Santa Coloma d'Olot

L'Ajuntament recorda que dues persones van morir atropellades l'any passat a la ciutat

Conduir, com va fer el conductor enxampat, a 118 km/h en un tram limitat a 50 km/h, es considera un delicte contra la seguretat vial, de manera que el cas queda ara en mans del Jutjat de guàrdia d'Olot.

D'altra banda, les penes previstes per aquesta conducta en el codi penal són de 3 a 6 mesos de presó, o multa de 6 a 12 mesos, o treballs en benefici de la comunitat de 31 a 90 dies, i en tot cas, la privació del dret a conduir vehicles a motor d'entre 1 a 4 anys.

49 denúncies des de principis d'abril

Des de principis d'any, en període de proves, s'han estat enviant cartes als infractors detectats. Finalitzat el període de prova, des de principis d'abril s'han tramitat 49 denúncies per excessos importants de velocitat, segons informa l'Ajuntament.

L'operativitat establerta consisteix en la instal·lació de sis caixes de radar en punts conflictius d'accidentalitat de la xarxa urbana, i d'un sol radar que de manera aleatòria va canviant la seva ubicació en una d'aquestes sis caixes.

Amb aquesta operativa es pretén alentir la velocitat general per tota la ciutat i d'aquesta manera afavorir la reducció del risc de patir un accident de trànsit, o en cas que aquest es produeixi, reduir la seva gravetat.

Sobre aquesta infracció concreta, l'avinguda de Santa Coloma és una via amb molts passos de vianants no regulats amb semàfor. En aquest sentit, el consistori recorda que dues persones van perdre la vida durant l'any passat pels carrers d'Olot, totes dues per atropellament.