Cap de setmana amb pujada de temperatures i música al carrer

El festival Estereofònics arrenca aquest dissabte

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha anunciat per avui temperatures que poden arribar als 30 graus centígrads que aniran a l'alça pel que resta de cap de setmana.

Aquest fet, combinat amb la presència de cels sense núvols farà que moltes persones es desplacin a la Costa Brava per fer la primera remullada de l'any. Amb tot, l'arribada del bon temps al cap de setmana també coincidirà amb la inauguració del cicle de concerts del Festival Estereofònics de Castell-Platja d'Aro, que enguany arriba a la cinquena edició amb un total de 82 actuacions programades i repartides en 113 dies, de l’1 de juny al 21 de setembre, la majoria gratuïtes i a l'aire lliure.

Així doncs, per aquest cap de setmana el municipi baixempordanès té previst donar el tret de sortida amb els sis primers concerts inaugurals de petit format repartits en tres escenaris als carrers més cèntrics de Platja d’Aro. Les actuacions donaran inici a les sis de la tarda i fins les vuit del vespre a l’Avinguda S’Agaró amb el carrer Nostra Senyora de Fanals on actuaran Alverd Oliva (rock-folk) i Ian Sala (folk); El segon serà al carrer Josep Bas amb l'actuació d'Empordanet (havaneres) i Vivi Latorre Jazz Trio (jazz); i, finalment, a la Plaça de l’Ajuntament s'hi trobaran The Flat Pack (blues, swing i rockabilly) i Miqui Puig DJ.

L’endemà diumenge la jornada començarà a les set de la tarda amb un recital de Jordi Lanuza amb les seva guitarra acústica i les seves composicions; estrena la segona edició del Festival Propers a Castell d’Aro, un cicle de quatre concerts gratuïts de petit format a mitja al nucli antic de la vila, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional, amb artistes consolidats del nou panorama musical del país. Els tres primers seran a l’Antic Casino de Castell d’Aro (aforament limitat) i el darrer a la Plaça Lluís Companys. Completen el programa d’enguany Pavvla (9 de juny), Ramon Aragall (16 de juny) i Clara Peya (30 de juny).

Novetats

El Festival Estereofònics ha incorporat enguany propostes musicals de la recentment recuperada Festa Major de S’Agaró. En aquest sentit també en destaca la segona edició del Festival Propers a Castell d’Aro, un cicle de concerts de petit format al cor del nucli antic de la vila, cada diumenge de juny a mitja tarda amb artistes emergents o consolidats del nou panorama musical del país. Alhora conviuen alguns cicles relativament joves, però ja referents en el seu àmbit -la sisena edició de Xalaro, la setena del Desemboca o la vuitena de Festisurf- amb d’altres de llarga trajectòria -les vint-i-dues edicions de les Nits de Jazz o les vint-i-tres del Festival de S’Agaró-.

Tots els festivals

El gruix total de concerts programats, a banda dels ja mencionats en la jornada inaugural i els programats al Festival Propers, si han d'afegir el 6è Xalaro (Mostra d’Espectacles Familiars -21, 22 i 23 de juny-, 22è Festival Nits de Jazz a Platja d’Aro (divendres del 28 juny al 30 d’agost), 7è Desemboca Rock’n’Roll Festival (6 i 7 de juliol), Cicle de sardanes i havaneres (del 6 de juliol al 6 de setembre), Festa Major de S’Agaró (15 i 16 de juliol), 23è Festival Internacional de Música de S’Agaró (del 20 de juliol al 21 de setembre), 16è Festival de Guitarra Girona Costa Brava (27 de juliol, 10 i 17d’agost), Festa Major de Platja d’Aro (del 14 al 18 d’agost), Festa Major de Castell d’Aro (del 6 al 10 de setembre) i 8è FestiSurf Costa Brava (dissabte 21 de setembre).