Entreguen els diplomes de formació als alumnes del programa 30 Plus a la Selva

Ja s’han inserit laboralment 19 persones

El president en funcions del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, va entregar els diplomes del curs de competències i estratègies personals per aL manteniment del lloc de treball als alumnes del programa 30 Plus, el dijous passat, dia 23 de maig. En total són 16 alumnes que durant tota la setmana passada es van formar al Centre Cívic de Sils. El contingut del curs s’ha centrat en el desenvolupament de competències i habilitats personals com la comunicació interpersonal, l’autocontrol, la gestió de les emocions o el treball en equip a través del coaching impartit per les formadores i formadors. Els alumnes del Programa han fet un total de vint hores.

En el transcurs de l’acte, el president en funcions, Salvador Balliu, va felicitar tots els participants i els va encoratjar a aprofitar al màxim aquesta oportunitat per tal de reincorporar-se al món laboral.

Durant tota aquesta legislatura, el foment de l’ocupació ha estat una de les prioritats del Consell Comarcal de la Selva. És per aquest motiu que des de l’ens selvatà s’han prioritzat la posada en marxa de programes d’ocupació com ara el 30 Plus. Aquest Programa té com a objectiu la inserció laboral de persones en situació d’atur de 30 anys i més, i ofereix a les persones participants orientació i acompanyament en el procés de contractació. També es complementa amb una formació vinculada al contracte de treball, a més d’oferir experiència professional mitjançant un contracte laboral amb una duració mínima de sis mesos.

El Consell Comarcal de la Selva s’ha presentat a el programa 30 Plus a les convocatòries de 2016 (60 participants), 2017 (60 participants) i la vigent, la de 2018 (35 participants). En l’actual convocatòria, 2018, es poden fer contractes fins a l’1 d’agost i actualment ja s’han inserit laboralment 19 persones.

Paral•lelament, el Consell Comarcal ha sol•licitat la convocatòria 2019 per a 40 participants més: es podran fer contractacions a partir del 2 d’agost.

El programa 30 Plus inclou, a més, les tasques de prospecció empresarial per tal de fomentar la col•laboració publicoprivada. Durant l’any 2018 es van visitar un total de 115 empreses de la comarca de la Selva i 41 d’aquestes es van poder acollir a aquest programa.

L’ import dels ajuts a la contractació és l’equivalent al salari mínim interprofessional per cada mes treballat pel participant amb un mínim de sis mesos i fins a un màxim de nou mesos. L’import màxim d’ajuda actual és de 7.726,95 € per cada persona contractada (fins a un màxim de cinc persones per empresa).

El programa 30 Plus és una iniciativa innovadora en matèria d’ocupació, finançada pel SOC i pel Servei Públic d’Ocupació Estatal del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social que té com a objectiu la inserció laboral de persones desocupades de més de 30 anys.