UPM de Torroella de Montgrí situa ERC com a soci de govern

És la força més votada amb sis regidors, el doble que el 2015

El candidat d'UPM de Torroella i Montgrí-l'Estartit (Baix Empordà), Jordi Colomí, es mostra optimista i confia arribar a un acord de govern amb ERC per sumar deu regidors (6 d'UPM i 4 d'ERC) i superar així els nou necessaris per arribar a la majoria del consistori per tenir una legislatura "tranquil·la". Explica que ja han iniciat els contactes amb els republicans i el seu cap de llista, Marc Calvet, i creu que s'està anant en la direcció correcta. L'actual primer tinent d'alcalde també assegura que no volen "marejar" amb converses sinó que el seu objectiu és arribar a un acord "el més aviat possible".

Des del seu punt de vista, els resultats del 26-M són "extraordinaris" per a la seva formació. "No pensàvem arribar als 1.500 vots i hem guanyat a l'Estat i Torroella, feia 35 anys que no passava i això ens dona una força i una responsabilitat afegida que cal administrar molt bé en els pròxims quatre anys", ha afegit. Els resultats de diumenge els han permès doblar el nombre de regidors respecte als comicis del 2015, quan van aconseguir-ne tres i un total de 790 vots. Han passat de tercera força a ser la més votada.

L'acord amb ERC, que ha mantingut els quatre regidors obtinguts el 2015, és l'aliança "natural", ha afirmat. Actualment ja són socis de govern juntament amb EST, després de la moció de censura contra Jordi Cordón (CiU) ara fa tres anys. Durant aquest temps, hi ha hagut un "govern fort i compensat", segons Colomí, i els resultats demostren que el poble ha "premiat la tranquil·litat i les noves iniciatives" que volen seguir tirant endavant.

Entre les prioritats per als pròxims quatre anys hi ha seguir "relligant el poble", tenir una "relació fructífera amb l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de l'Estartit, la zona esportiva i les entrades de Torroella.

El candidat d'ERC, Marc Calvet, no ha confirmat cap mena de contacte amb UPM aquest dimarts i afirmava que parlaran amb les diferents formacions en els pròxims dies.

La tercera força és JuntxCat-Junts (2 regidors), seguit de la CUP (2) i CAmbTE, L'EST-TE i Cs amb un regidor respectivament. En total hi ha disset regidors al consistori. El PP, que també s'havia presentat, no ha aconseguit representació en aquests comicis.

Una formació amb quatre dècades d'història

Aquest any UPM de Torroella celebra 40 anys d'història. Durant la primera etapa integrava militants que després van sortir-ne per formar ERC al municipi. En aquests anys de democràcia, UPM ha aconseguit quatre majories absolutes a Torroella de Montgrí. "Som un partit municipalista, format per persones independentistes i d'altres que no ho són i no tenim cap problema en defensar els presos polítics i el dret a l'autodeterminació de Catalunya", ha conclòs Colomí. Aquest municipi és on va néixer Dolors Bassa. Una pancarta amb la seva imatge i llaços grocs reivindiquen la llibertat per als líders independentistes a la façana del consistori.