Noguer (JxCat) tornarà a governar a Banyoles amb majoria absoluta

ERC acaba com a segona força

Els banyolins han calcat els resultats de fa quatre anys. Miquel Noguer, actual alcalde i candidat per Junts per Catalunya s'ha emportat la victòria amb nou regidors, per tant repeteix la majoria absoluta que li permetrà governar sense necessitat d'haver de pactar.
Noguer ha aconseguit el 49% dels suports (4.531 vots), molt lluny de la segona força, ERC que repeteix els cinc regidors de l'any passat i el 31% dels sufragis. Sumem Banyoles, una plataforma que compta amb el suport de la CUP i Iniciativa, ha estat tercera força amb dos regidors i la nova formació liderada per Quim Fernández, Convivència i Progrés, associada al PSC ha entrat a l'ajuntament amb una cadira. Pel què fa a la participació aquetes eleccions ha fregat el 72%, gairebé deu punts més de la registrada fa quatre anys.
 
A les eleccions del 2015, CiU va aconseguir la segona majoria absoluta amb Miquel Noguer al capdavant i la tercera legislatura consecutiva. Va obtenir nou regidors, els mateixos aconseguits en els comicis del 2011. Junts per Banyoles (JpB-ERC) va mantenir-se com a segona força (tot i sumar un regidor més i arribar als 5) mentre que la CUP i ICV van igualar els resultats amb 2 regidors i 1, respectivament. A la capital del Pla de l'Estany, els comicis del 2011 van deixar fora el PSC, que es va quedar sense representació.

La majoria ha permès a CiU governar amb comoditat i impulsar projectes com el nou POUM, aprovat inicialment, o potenciar la marca de ciutat esportiva. Per a aquest mandat que ara s'enceta, un dels projectes que segueixen encallats és el de la futura biblioteca (tot i que abans d'eleccions, es va assegurar que properament se'n donaria a conèixer la ubicació).

Aquest 26-M els banyolins han pogut escollir entre quatre candidatures. Han estat les de Junts per Catalunya-Banyoles, ERC-Junts per Banyoles-AM; Sumem Banyoles-Alternativa Municipalista (una plataforma nova que compta amb el suport de la CUP i ICV) i Convivència i Progrés-Candidatura de Progrés (que era el primer cop que es presentava). Només ha repetit Miquel Noguer com a cap de llista i, per primera vegada, no hi ha hagut cap dona encapçalant candidatures