Junts per Roses guanya les eleccions malgrat perdre un regidor

ERC es manté amb 4 edils

La candidata de Junts per Catalunya - Roses (Alt Empordà), Montse Midan, ha guanyat les eleccions municipals, tot i perdre un regidor respecte els comicis de 2015 i quedar-se amb 4 representants, lluny dels 9 obtinguts el 2011. Són els mateixos que obté ERC, que s’apropa així als postconvergents amb només 90 vots menys, seguits del PSC (que millora resultats i arriba als 3 regidors) i Ciutadans, que es consolida al ple municipal amb 2 regidors.
El PP ha perdut un dels dos regidors que ostentava, mentre Gent del Poble de Roses (GDPR) repeteix els 2 regidors obtinguts fa quatre anys i que han sostingut Mindan a l’alcaldia a través d’un pacte. La candidatura Lliures, que es presentava per primera vegada, obté un regidor. La formació del proper govern municipal es preveu complicada, quan ja durant l’últim mandat ha calgut arribar a pactes puntuals per tirar endavant projectes tant rellevants com els pressupostos.
 
CiU va guanyar les darreres eleccions al municipi amb un estret marge perquè la formació va aconseguir 5 dels 17 regidors en joc, només un més que ERC, que en va obtenir 4. El convergents, que portaven l'alcaldessa Montse Mindan com a cap de llista, van perdre 4 dels 9 regidors que havien aconseguit l'any 2011. En aquells comicis, l'històric exalcalde Carles Pàramo va encapçalar la candidatura per última vegada.

La formació havia ostentat l'alcaldia de manera ininterrompuda des del 1993 fins al 2007, quan el PSC li va prendre amb un pacte amb diverses formacions. Pàramo la va recuperar l'any 2011, tot i que hi va renunciar en favor de Mindan el 2013. A les darreres eleccions, Mindan va aconseguir revalidar-la amb un pacte amb Gent del Poble. Tot i que els dos regidors que va aportar aquesta formació, sumats als cinc de CiU, van deixar el govern en minoria. Durant aquest mandat, l'equip de govern ha hagut d'arribar a acords puntuals per poder tirar endavant projectes tan importants com els pressupostos.

En aquestes municipals a Roses s'hi han presentat fins a vuit candidatures. A banda de Mindan (ara, al capdavant de Junts per Roses), ERC, el PSC, el PP i Cs han repetit els mateixos caps de llista de les darreres eleccions i Gent del Poble ha situat en primera línia el fins ara número 2. La candidatura Lliures i Som Identitaris, el partit fundat per Josep Anglada, s'han presentat per primera vegada en uns comicis al municipi. La segona no ha obtingut representació.