ERC guanya a la Bisbal i podria reeditar el pacte amb la CUP

El PSC perd un regidor mentre que Xavier Dilmé es manté

Enric Marquès ha guanyat les eleccions a la Bisbal d'Empordà (Baix Empordà) i ERC podrà reeditar el pacte amb la CUP. Marquès s'ha emportat el 33,36% dels vots i ha aconseguit sis de les disset cadires del ple. Els republicans no han notat el canvi de candidat – Marquès substitueix Lluís Sais - i, de fet, han sumat un edil respecte a les darreres eleccions. En total 1.513 bisbalencs han fet confiança a Marquès, gairebé ha doblat els que ha aconseguit la CUP i que ha passat a ser segona força amb tres regidors, els mateixos que ja tenia, juntament amb Junts per Catalunya. El PSC ha perdut un edil i Òscar Aparicio passa a ser la quarta formació al consistori. La Bisbal En Comú i Tots per La Bisbal amb Xavier Dilmé també obtenen representació.
Aquests resultats permeten a Enric Marquès repetir el pacte amb la CUP sense haver de necessitar la regidora Maite Bravo de Podem. Tot plegat amb una participació que ha fregat el 65%, deu punts més que fa quatre anys.

Fa quatre anys Esquerra va ser la llista més votada a les eleccions municipals a la Bisbal d'Empordà. Es va emportar cinc de les disset cadires que té el ple. Just per darrere va quedar la candidatura d'Independents per la Bisbal – PSC, encapçalada per l'anterior alcalde Òscar Aparicio. La CUP, que es presentava per primera vegada al municipi, va treure tres regidors. Igual que Compromís per la Bisbal, una llista resultant de l'escissió de CiU, que va quedar relegada amb només un regidor. La mateixa representació que va obtenir Iniciativa.
 
Aquest mandat, la Bisbal ha viscut un tripartit format per ERC, CUP i Iniciativa. Però el tram final de legislatura el va marcar la decisió de l'alcalde republicà, Lluís Sais, de no repetir com a candidat. A Sais l'ha substituït com a cap de llista Enric Marquès, que durant aquest mandat ha estat regidor d'Educació.

El tripartit d'esquerres ha hagut d'afrontar reptes com la gestió del litigi judicial per la construcció de la Biblioteca Lluïsa Durà, que finalment es va poder inaugurar el 2017. Les contradiccions en relació a la gestió municipal de l'aigua també ha estat un dels temes que han marcat la legislatura, juntament amb l'episodi de contaminació per herbicides.

A la Bisbal aquest diumenge 26 de maig s'han presentat sis llistes, el mateix número que en les eleccions anteriors, si bé algunes amb diferents confluències. És el cas de Compromís per la Bisbal (que porta la marca de Junts per la Bisbal), com també el d'Iniciativa (que concorre sota el paraigües de Podem). També ha entrat en escena una nova formació, Tots per la Bisbal, que encapçala el que fins ara havia estat regidor de CiU Xavier Dilmé.