Simulacre d'incendi a l'Hospital de Figueres

Ha tingut lloc en una habitació de la planta baixa

Ahir al matí la Fundació Salut Empordà (FSE) va dur a terme un simulacre d’incendi en una habitació de la planta baixa de l’Hospital de Figueres, al passadís que comunica els Serveis de Compres i Farmàcia, la qual cosa va obligar a evacuar una quarantena de treballadors i una persona ha resultat ferida per inhalació de fum.
El simulacre ha estat organitzat per Protecció Civil de la Generalitat, per la Fundació Salut Empordà i per EMERFOC S.L., empresa dedicada a la formació en emergències i seguretat contra incendis. L’exercici ha activat mitjans interns i externs, com són els cossos de Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra i la Guardia Urbana de Figueres.
 
Amb aquest exercici s’ha volgut posat en funcionament el protocol establert en el Pla d’Autoprotecció de la FSE, així com millorar la coordinació entre els diversos cossos actuants i els treballadors de l’Hospital de Figueres.
 
Aquests exercicis es realitzen anualment però per primer cop en els últims anys ha inclòs l’activació de mitjans externs. Coincidint amb el simulacre, també s’ha ofert formació teòrica i pràctica a una seixantena de treballadors organitzats en dos torns, un de matí i un de tarda.
 
Un dels aspectes que s’ha considerat més rellevant ha estat identificar una persona de referència de l’hospital per encarregar-se del traspàs d’informació a l’arribada dels bombers (informació dels ferits, evacuacions realitzades, inici del lloc de l’incendi,...)
 
En arribar al lloc, els Bombers de la Generalitat han assumit la coordinació de l'emergència amb el personal del centre i els altres cossos de seguretat desplaçats. Els Bombers de la Generalitat hi han participat amb un vehicle d’aigua, i han delimitat el perímetre de seguretat, han accedit al lloc de l’incendi i han procedit a l’extinció. Un cop resolta la incidència, s’ha confirmat la finalització de l’emergència a la resta d’operatius i personal de l’hospital.
 
Els Mossos d’Esquadra han coordinat el grup d’ordre, i s’han encarregat juntament amb la Guardia Urbana de Figueres del control d’accessos a la zona, i han estat en contacte amb el cap de l’emergència (cap de Bombers) per establir el perímetre de seguretat.
 
A l’exercici també hi ha participat el tècnic dels serveis territorials de Protecció Civil de la Generalitat a Girona com a observador.