El periodista gironí, Martí Anglada, premiat per la seva 'trajectòria europeista'

Jordi Pujol lliurarà el premi de l'Associació de Periodistes Europeus de Catalunya el proper 9 de juny

Des de l'any 1976 Anglada va ser redactor de la secció d'internacional de 'La Vanguardia' treballant des de diverses ciutats europees com Roma o Londres. Al 1984, el periodista es va incorporar a TV3 com a delegat a Madrid. Després d'un parèntesi com a cap de premsa del Partit Reformista en les eleccions legislatives de 1986, se'n va anar a Washington, on va obrir la delegació de TV3 als Estats Units i on va ser el corresponsal durant període 1987-90.

En tornar a Barcelona, i després d'un altre interval com a director de Publicacions del diari 'Avui', va crear el programa 'Parlament' a TV3, va ser el director d'Actualitats de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió i durant set anys va ser el cap d'Informació Internacional de TV3.

Anglada ha col·laborat en diverses publicacions i ha publicat el llibre 'Afers (no tan) estrangers' l'any 2008. Des de l'any 2009 fins al gener de 2011 el periodista català va ser corresponsal de TV3 a Brussel·les i a Berlín.

El guardó Ernest Udina premia l'esperit europeista dels periodistes. L'APEC vol premiar Martí Anglada "per la seva trajectòria professional relacionada amb els afers europeus" com a corresponsal després del seu pas per 'La Vanguardia', per la publicació del seu llibre i pel seu treball com corresponsal a Bèlgica i a Alemanya.

El lliurament del premi tindrà lloc a l'Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona, a les 12.30 hores del dia 9 de juny. L'acte es realitzarà gràcies a la col·laboració de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, a l'Ajuntament de Barcelona, a la Secretaria d'Afers Exteriors de la Generalitat de Catalunya i a l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona.