La UdG no acomiadarà professors que treballen a temps complet però hauran de fer més classes

La meitat de la retallada en personal, que és de 9,5 milions d'euros, s'aplicarà deixant de contractar docents associats a temps parcial

El pla d'austeritat de la Generalitat també afecta l'àmbit universitari i els diferents centres han de presentar al departament uns pressupostos reduïts. De moment es coneix que, només en personal, la Universitat de Girona haurà d'estalviar 9,5 MEUR el curs vinent. El rectorat ja ha presentat al comitè d'empresa del personal docent i investigador laboral les primeres mesures per estalviar aquests 9,5 MEUR.

La principal mesura afecta al professorat associat contractat a temps parcial. Sovint són experts que combinen feines fora de la universitat amb les classes i són contractes temporals que es fan d'any en any. En el darrer curs s'havien destinat 6 MEUR a la seva contractació i la nova proposta redueix aquest pressupost a només 1 MEUR. Segons ha explicat el comitè d'empresa en un comunicat, aquests professors passaran d'impartir 9.600 crèdits docents a només 1.800 i la càrrega docents que deixaran d'assumir recaurà en la resta de professorat.

El comitè no coneix encara la resta de mesures que s'aplicaran per arribar a l'estalvi dels 9,5 MEUR.

Menys professors hauran de fer més classes

Les mesures que proposa la universitat per reestructurar la distribució de les classes passen perquè els professors a temps complert facin més docència. Segons s'ha comunicat al comitè d'empresa, no hi ha previsió d'afectar la plantilla de professors a temps complet i, per tant, no hi hauria acomiadaments però sí se'ls obligarà a fer més hores de classes. Caldrà també fer una reassignació de professors perquè aquells que no tenen prou docència a la seva àrea o departament assumeixin altres assignatures.

Una altra de les mesures previstes és que els becaris de recerca imparteixin classes, reduir les assignatures optatives i també els desdoblaments de grups.

El rectorat ha posposat fins al curs 2012-2013 la revisió dels estudis de grau i màsters per eliminar els estudis que no tenen prou alumnes.

Totes aquestes mesures s'estan negociant i des del rectorat han declinat fer declaracions fins que el pla no sigui definitiu.