Bellcaire d'Empordà tomba el recurs del promotor de l'aeròdrom contra el projecte

L'impulsor pot ara recórrer al Contenciós

Bellcaire (Baix Empordà) ha posat punt i final al polèmic projecte de l'aeròdrom a pocs dies de les eleccions municipals. En un ple extraordinari, l'Ajuntament va aprovar ahir desestimar el recurs presentat pel promotor contra l'acord de ple que el mes de març va tombar la iniciativa.

L'alcalde del municipi, David Font, ha explicat que d'aquesta manera es tancar la via administrativa, tot i que l'impulsor del projecte pot emprendre la via contenciosa si ho considera oportú.

L'Ajuntament va suspendre el projecte basant-se en un informe paisatgístic complementari que va encarregar i que concloïa que tindria un fort impacte sobre el paisatge i la fauna del territori.

El govern municipal ja havia aturat inicialment la proposta uns mesos abans després d'haver-la aprovat inicialment i davant d'una forta oposició veïnal. Per això, es va suspendre la tramitació i es van encarregar informes complementaris que l'avalessin o no. A principis de febrer es va aixecar la suspensió i es va reobrir el període d'al·legacions.

El projecte preveia fer un camp de vol amb dues pistes en uns terrenys anomenats Mas Can Xicu d'uns 87.000 metres quadrats, propietat del promotor. A més, s'hi contemplaven quatre hangars, en un dels quals s'hi havia d'ubicar el museu amb una exposició d'aeronaus clàssiques i històriques, segons el promotor, "únic" al territori.

Als jutjats

El promotor de l'aeròdrom, Jordi Díaz, ha anunciat recorrerà davant del Contenciós la desestimació del recurs que va presentant contra la denegació del seu projecte. Díaz assegura que anirà "fins al final" per aconseguir tirar endavant el camp de vol i el museu de l'aire que projecte en uns terrenys de la seva propietat i critica que el consistori al·legui que els informes complementaris desaconsellaven fer l'aeròdrom: "Això no és així". Díaz també va presentar al·legacions a la modificació del Pla General que, segons ha explicat, "volia impedir que es pugui fer cap tipus d'activitat en sòl rústic". "Això sí que m'ho han estimat perquè no ho podien fer", remarca.