Figueres aprova la instal·lació de plaques fotovoltaiques als edificis municipals

Es modificarà el pla general per regular la implantació d'elements de producció d'energia a partir de fonts renovables

'Avui aprovem una subvenció que ens permetrà complementar la inversió prevista des de l’àrea de Medi Ambient per instal·lar plaques solars al sostre del Poliesportiu, les quals ens permetran escalfar l’aigua que necessita l’equipament', explicava ahir al matí el regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Figueres Richard Elelman, qui afegia que 'el d’avui és el primer pas d’un projecte que hem començat amb moltes ganes i que estem segurs que un futur podrem estendre a d’altres edificis públics', va dir.

Precisament, i amb la voluntat de donar exemple amb les accions municipals, el Govern també va aprovar un dictamen que permetrà l’inici de modificació puntual del pla general per a regular la implantació d’elements de producció d’energia a partir de fons renovables. En resum, una modificació que permetrà flexibilitzar la norma perquè els particulars utilitzin les seves cases per instal·lar fonts d’energia renovable.

Més mesures

D’altra banda, al ple ordinari de maig també s'ha aprovat demanar dues subvnecions més. Una per finançar part de les 12 bicicletes que des de fa un mes tenen els treballadors de l’Ajuntament per tràmits i trajectes en horari laboral; i una segona que ha d’ajudar a la compra tres nous vehicles energèticament més eficients per a la brigada municipal.